Milton Broen
Milton Broen 26 november 2015

E-sigaretten kunnen ernstige ongelukken veroorzaken, zo voorkom je ze

Je heb vast wel eens verhalen gehoord dat e-sigaretten ‘gezonder’ zijn. Het roken van e-sigaretten zou minder schadelijk voor je lichaam zijn dan het roken van normale sigaretten. Echter bevatten ze nog steeds schadelijke stoffen. Daarnaast blijken e-sigaretten ook (op andere manieren) levensbedreigend!

Weet wat je aan het doen bent

Cordero Caples, een oud-student van 29 jaar, heeft ernstige verwondingen opgelopen nadat een e-sigaret in zijn gezicht is ontploft. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat er een te sterke batterij in de e-sigaret zat. Tijdens de explosie heeft Caples verschillend letsel opgelopen waardoor Caples misschien voor de rest van zijn leven in een rolstoel moet doorbrengen. Vreselijk natuurlijk. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jou niet hetzelfde lot te wachten staat.

Koop je e-sigaretten altijd bij geautoriseerde verkopers

Een werknemer van een tabakzaak in Memphis vertelde My Fox Memphis dat de e-sigaret niet goed in elkaar was gezet. E-sigaretten worden namelijk in onderdelen verkocht. De werknemer stelt dat e-sigaretten honderd procent veilig zijn, maar alleen als ze goed in elkaar worden gezet.

Ook is het aan te raden dat je e-sigaretten altijd bij geautoriseerde verkopers aanschaft. Dan weet je in elk geval zeker dat je geen verkeerd spul in handen hebt wat eventueel zou kunnen exploderen. Vertrouw je je e-sigaret niet volledig? Ga dan met de e-sigaret langs een expert. Zo kun je een verschrikkelijke explosie besparen waardoor je toekomst in rook kan opgaan.

Minder schadelijk dan roken, maar niet onschadelijk

Tot slot nog een wijze les. Het is namelijk belangrijk je te realiseren dat e-sigaretten minder schadelijk dan roken zijn, maar dat ze alsnog de nodige nadelen kennen. Check dit artikel waarin duidelijk wordt dat het roken van e-sigaretten niet zo onschadelijk is als mensen denken.

Reageer op artikel:
E-sigaretten kunnen ernstige ongelukken veroorzaken, zo voorkom je ze
Sluiten