Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 12 jun 2019

E3 2019: alle games die in 2020 (of later) verschijnen

Mensen die fan zijn van games hebben de afgelopen week zonder twijfel volle bak genoten. Tijdens de E3 2019 zijn we namelijk voorzien van heel veel moois door de ontwikkelaars die heel veel nieuwe dingen aankondigden. Maar eerlijk is eerlijk: we snappen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Dus helpen we je een handje. 

De E3 2019 zit er alweer bijna op en dat betekent dat het voor ons tijd is om een strak overzicht te maken. Welke games zijn er nu allemaal aangekondigd, wanneer gaan ze verschijnen en op welke platformen worden ze beschikbaar? Het zijn vragen die we in dit artikel voor je beantwoorden. We zetten namelijk alle games die in 2020 (of daarna) gaan verschijnen voor je op een rijtje. Zo heb jij in een overzicht alles wat je volgend jaar en de tijd daarop kan gaan verwachten.

Dit zijn de games van 2020 of later die tijdens E3 2019 het daglicht hebben gezien.

#1 Halo Infinite

Master Chief keert in 2020 weer terug voor een gloednieuw avontuur. De game moet volgend jaar rond de feestdagen gaan verschijnen.

Platformen: Xbox One, PC, Xbox Scarlett

#2 Spiritfarer

In deze game speel je als de ferrymaster van de dood. Je bouwt een boot, zorgt voor je spirituele vrienden en ontdekt de mysterieuze zee van de wereld. De game krijgt veel lof voor de grafische kwaliteit en zal volgend jaar uitgebracht worden.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#3 Cyberpunk 2077

Het hoogtepunt van E3 2019 was misschien wel het feit dat we erachter kwamen dat Keanu Reeves verschijnt in Cyberpunk 2077. Naast het feit dat zijn presentatie legendarisch te noemen was, wist ook de game zelf veel los te maken. De RPG verschijnt in april 2020.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#4 12 minutes

In 12 minutes zit je als speler vast in een tijd-loep. De trailer wist mensen zowel te fascineren als te frustreren door de donkere minimalistische stijl waarmee de game gepaard gaat. We kunnen vanaf volgend jaar aan de bak met deze bijzondere game.

Platformen: Xbox One, PC

#5 Phantasy Star Online 2

SEGA gaat ervoor zorgen dat de MMORPG Phantasy Star Online 2 in 2020 ook in het westen wordt uitgebracht.

Platformen: Xbox One, PC, Nintendo Switch, iOS, Android

#6 Crossfire X

Crossfire X is het nieuwste deel van deze populaire Smilegate shooter serie. Hij moet in 2020 gaan verschijnen.

Platformen: Xbox One

#7 Tales of Arise

Bandai Namco waagt zich in 2020 wederom aan een nieuwe deel van hun langlopende, en popualaire, ‘Tales of’ serie.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#8 Dragonball Z: Kakarot

Goky keert terug in de nieuwe Dragonball Z: Kakarot game die in 2020 moet verschijnen. En laten we eerlijk zijn: wie houdt er niet van Dragonball Z?

Platformen: Xbox One, PlayStation 4

#9 Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Eind dit jaar nemen we afscheid van de Skywalker Saga van Star Wars. En hoe kan dit beter afgesloten worden door een LEGO game van de gehele franchise? In 2020 verschijnt het.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4, Nintendo Switch

#10 Flight Simulator

Microsoft’s Flight Simulator heeft bij veel mensen al geregeld voor plezier gezorgd en in 2020 gaat dat plezier verder met een nieuwe game.

Platformen: Xbox One, PC

#11 Elden Ring

George R.R. Martin, de grote man achter Game of Thrones, slaat de handen ineen met Form Software. Het resultaat van deze samenwerking is Elden Ring. Officieel gezien is er nog geen releasedatum van deze game beschikbaar, maar we hopen op 2020.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#12 Way to the Woods

Way to the Woods is misschien wel de meest waardevolle game die tijdens E3 2019 is aangekondigd. De prachtige game ziet in 2020 het daglicht.

Platformen: Xbox One, PC

#13 Ghostwire: Tokyo

De nieuwe spookachtige survival-horror game Ghostwire: Tokyo ziet er oogstrelend en fantastisch uit. Maar wanneer dit pareltje gaat verschijnen is op dit moment nog niet bekend.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#14 Deathloop

De makers van de Dishonored serie hebben zich gewaagd aan een nieuw avontuur. In Deathloop nemen twee Assassins het tegen elkaar op. De game heeft nog geen releasedatum.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#15 Darksiders Genesis

In 2020 zien we Darksiders Genesis verschijnen uit handen van THQ. Het is de nieuwe aanvulling op de serie die zich richt op demonen, engelen en de Four Horseman of the Apocalypse.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#16 Sniper Elite 4

Sniper Elite 4 heeft natuurlijk al lang en breed het daglicht gezien, maar heeft nog een uitbreiding te goed. Vanaf 2020 kunnen we het verhaal ook in VR ervaren.

Platformen: PSVR, PC, PlayStation 4

#17 Dying Light 2

In Dying Light 2 volgen we wederom Aiden, onze grote held die zich in een zombie-overladen stad wederom staande moet zien te houden. De game moet in de lente van 2020 het daglicht zien.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#18 Animal Crossing: New Horizons

Zet je achterwerk neer op een onbewoond eiland, hijs je tent overeind en maak kennis met de lokale bevolking. Animal Crossing: New Horizons zag tijdens E3 2019 het daglicht en is vanaf maart 2020 te spelen.

Platformen: Nintendo Switch

#19 Chivalry II

De middeleeuwse oorlog komt met een noodgang naar je beeldscherm in Chivalry II. De game moet vanaf volgend jaar te spelen zijn.

Platformen: 1 jaar exclusief in de Epic Game Store

#20 Battletoads 2

Battletoads 2 wordt gezien als dé rivaal van Teenage Mutant Ninja Turtles, maar wanneer deze precies gaat verschijnen is nog niet bekend.

Platformen: Xbox One

#21 Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3, ontwikkeld door Larian Studios, heeft op dit moment nog geen releasedatum.

Platformen: Google Stadia, PC

#22 Evil Genius 2

Na het geniale eerste deel zal Evil Genius 2 in 2020 het daglicht zien.

Platformen: PC

#23 Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion, het derde deel uit de serie, verschijnt op 6 maart 2020 in de winkels.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4, Google Stadia

#24 Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine

De tactische co-op shooter Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine moet begin 2020 het daglicht gaan zien.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#25 Destroy All Humans | Remake

Crypto, ook wel bekend als Cryptosporidium 137, keer in 2020 terug. Zijn plannen zijn nog niet veranderd, wat betekent dat hij nog steeds de wereld over wil nemen. En dat doet de alien uiteraard met ondersteuning van de muziek van Rammstein.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

#26 Final Fantasty VII [REMAKE]

Het eerste deel van de Final Fantasy VII remake staat gepland op 3 maart 2020. Tijdens E3 2019 werd bekend dat de game verdeeld over twee discs geleverd wordt.

Platformen: PlayStation 4

#27 Gods & Monsters

De makers van Assassins Creed: Odyssey komen op 25 februari 2020 met Gods & Monsters: een Zelda-achtige game.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4, Google Stadia en Nintendo Switch

#28 Gylt

In Gylt, een vrij duistere puzzelgame, kruip je in de huid van een jong meisje genaamd Sally die haar vermiste nichtje Emily moet zien te vinden. De trailer liet heel veel duisternis zien, maar een releasedatum bleef nog uit.

Platformen: Google Stadia

#29 The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel

We weten dat hij komt, we weten dat Nintendo ermee bezig is. Maar daar bleef het toch echt bij voor het vervolg van The Legend of Zelda: Breath of the Wild op E3 2019.

Platformen: Nintendo Switch

#30 Marvel’s Avengers

Square Enix waagt zich aan een Avengers game en daar zijn we stiekem maar al te blij mee. Wie nog steeds verdrietig is over datgeen wat Marvel’s Avengers: Endgame te bieden had, kan zijn hart luchten met de game die op 15 mei 2020 uitgebracht gaat worden.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4, Google Stadia

#31 Ori and the Will of the Wisps

Will of the Wisps is het vervolg op Ori and the Blind Forest. De game is volledig in de huid van de kleine Spirit Guardian te spelen vanaf 11 februari 2020.

Platformen: Xbox One, PC

#32 Outriders

In de zomer van 2020 kunnen we er helemaal op los schieten in Outriders, de co-op shooter van People Can Fly.

Platformen: Xbox One, PC, PlayStation 4

Meer E3 2019?

Dit zijn alle games die we vanaf 2020 kunnen verwachten in game-land, maar E3 2019 had natuurlijk heel veel meer te bieden. Om alle ontwikkelingen op een rijtje te krijgen, hebben we de beurs zijn eigen pagina gegeven op onze website. Deze pagina is via deze link te bereiken.

Reageer op artikel:
E3 2019: alle games die in 2020 (of later) verschijnen
Sluiten