Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jun 2019

De games van de E3 2019: Cyberpunk 2077

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Cyberpunk 2077 gaat de grootste game zijn die we in 2020 gaan krijgen.

Cyberpunk 2077

Dat is wellicht een grootse uitspraak over Cyberpunk 2077, maar daar hebben we ook goede redenen voor. Het is de nieuwe game CD Projekt Red, de ontwikkelaar van The Witcher-reeks. Cyberpunk 2077 is hun nieuwe grote project. Het is een game die al een tijd in ontwikkeling is en waarvan we langzaam maar zeker meer zien. De game neemt je mee naar een toekomst waarin het min of meer normaal is om cybernetische aanpassingen bij mensen door te voeren. En dat levert heel wat ellende op.

Cyberpunk 2077 screenshots

Cyberpunk 2077 is een RPG die zich afspeelt in een grote open wereld en waarbij je als speler de vrijheid hebt om bepaalde dingen op je eigen manier in te vullen. Daarbij ga jij aan de slag als V, een personage die je helemaal zelf kunt inrichten. Met hem of haar ga je op avontuur en leer je verschillende vaardigheden. Je kunt gebruik maken van een zwaard om een vijand af te maken, maar je kunt je ook specialiseren als een sniper. Kortom, een game met veel vrijheid en een verhaal dat de potentie heeft om heel boeiend te zijn.

Bovendien ziet de game Cyberpunk 2077 er uitstekend uit. We hebben vorig jaar al wat gameplay gezien en dat smaakte puur naar meer. Op de E3 zijn achter gesloten ook nieuwe dingen getoond en zij die dat hebben gezien, waren zeer enthousiast. Die beelden zullen waarschijnlijk na de Gamescom in Duitsland worden vrijgegeven. En dan heb je nog het feit dat Keanu Reeves een rol speelt in de game. Hoe groot die rol is, dat is niet bekend, maar het feit dat hij dat doet en dat hij dat op de Microsoft E3-persconferentie mocht verkondigen was toch wel één van de hoogtepunten van deze E3.

Waarom wel?

De verwachtingen van Cyberpunk 2077 zijn torenhoog, maar ik heb er het vertrouwen in dat CD Projekt Red aan die verwachtingen kan voldoen. Alles in de game lijkt te kloppen en het stijltje is enorm tof. Ik kan echt niet wachten om met de game aan de slag te gaan en te ontdekken hoeveel vrijheid je hebt.

Waarom niet?

CD Projekt Red is nog altijd een relatief kleine ontwikkelaar en dit project is echt enorm. Je hebt het gevaar dat ze te veel hooi op hun vork hebben genomen met Cyberpunk 2077 en dat ze onder die druk bezwijken.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Cyberpunk 2077
Sluiten