Jelle van Es
Jelle van Es Games 15 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

De games van de E3 2019: Deathloop

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Deathloop is een game waar we nog niet veel van weten, maar wel heel interessant klinkt.

Deathloop

Deathloop is de nieuwe game van Arkane Studios. Deze Franse ontwikkelaar is gevestigd in Lyon en is sinds het onderdeel is van Bethesda goed aan de weg aan het timmeren. Een paar jaar geleden gooide het bedrijf hoge ogen met Dishonored, om vervolgens met Prey en Dishonored 2 nog twee toffe titels op de markt te brengen. In plaats van een nieuwe Prey of Dishonored komen ze dus met een compleet ander soort avontuur.

Deathloop speelt zich af in een tijd waarin de mensheid min of meer is doorgedraaid. De game neemt je mee naar het eiland Blackreef, waar twee zeer goed getrainde huurmoordenaars een haast oneindige strijd met elkaar aangaan. Het gaat om Colt en Julianna. Ze zitten beide vast in een zogenaamde timeloop, waarbij ze telkens hetzelfde kunnen beleven. Colt wil daar uitbreken en moet daarvoor Julianna verslaan. Die laatste wil juist de loop behouden en moet dus Colt uitschakelen. Waarom ze in zo’n loop zitten, dat is niet bekend.

Daarnaast ben ik erg benieuwd wat voor game Deathloop precies is. Uit de trailer kun je afleiden dat de twee personages verschillende interessante wapens kunnen gebruiken en er ook de mogelijkheid is om gebruik te maken van bepaalde krachten. Maar wat doe je nou precies? En in hoeverre gaat een timeloop vol herhaling zitten? Het is een game die zeer tof oogt, maar er zijn tegelijkertijd ook veel vragen.

Waarom wel?

Arkane Studios is een ontwikkelaar waar veel creativiteit zit en waarbij uitgever Bethesda ze behoorlijk veel vrijheid geven. Zoals gezegd zijn de laatste games die de ontwikkelaar heeft gebracht echt de moeite waard. Dus waarom zou zo’n uniek concept als Deathloop niet kunnen gaan scoren?

Deathloop

Waarom niet?

Er is nog te veel onbekend om zeker te weten dat het een toffe game gaat worden. Krijg je bijvoorbeeld te maken met andere vijanden of heb je telkens maar het andere personage? En wat gebeurt er als je de andere af knalt of juist zelf wordt afgemaakt? Het concept van Deathloop is simpelweg nog te vaag.

Deathloop

Deathloop verschijnt pas ergens in 2020 en komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Deathloop
Sluiten