Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jun 2019

De games van de E3 2019: Ghost Recon Breakpoint

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Ghost Recon Breakpoint werd al voor de E3 aangekondigd, maar we hebben er nu veel meer van gezien.

Ghost Recon Breakpoint

Ghost Recon Breakpoint is het vervolg op Ghost Recon Wildlands die een paar jaar geleden uitkwam. In de game reis je af naar het fictieve Auroa, dat zich in de zuidelijke Pacific bevindt. Het is een archipel met een grote variatie aan omgevingen. Je hebt rijke regenwouden, mooie stranden en besneeuwde bergtoppen. Skell Technology bezit een groot gedeelte van het land en gebruikt Auroa om zijn technologische snufjes op te testen. Het idee is om het geheel om te toveren tot een utopische leefgebied, maar dat gaat mis wanneer een voormalig lid van het Ghost-team, Cole D Walker besluit om het eiland te veroveren en de technologie voor eigen gewin in te zetten.

Het is aan jou om daar iets aan te gaan doen. Zodoende reis je in Ghost Recon Breakpoint af naar het eiland om orde op zaken te zetten. Auroa biedt een grote open wereld, die je coöperatief samen met drie andere spelers kunt gaan betreden. Maar je kunt het natuurlijk ook in je eentje spelen. Dat is echter wel een tikkeltje minder leuk.

Ghost Recon Breakpoint

Ghost Recon Breakpoint maakt verder gebruik van allemaal verschillende systemen. Zo moet je goed opletten dat je niet buiten adem komt te zitten wanneer je een berg beklimt, moet je goed opletten dat je gezondheid niet te snel achteruit gaat wanneer je wordt beschoten en moet je je maat redden door hem op je schouders mee te nemen naar veilig gebied. Ook is het belangrijk om je goed te verschuilen in de omgeving. Op die manier kun je een val opzetten voor de tegenstanders.

Waarom wel?

Ghost Recon Wildlands liet zien dat het spelen met vrienden in een grote open omgeving erg goed werkte. Ik heb zo enorm veel lol gehad met die titel. Meer van dat soort avonturen kan ik alleen maar aanmoedigen. Tegelijkertijd zie je dat er veel veranderingen en verbeteringen worden doorgevoerd, waardoor het geheel nog interessanter moet worden.

Waarom niet?

Er zijn momenteel al heel wat games die je coöperatief kunt gaan spelen. Je moet als ontwikkelaar dan van goede huize komen om iets neer te zetten dat iets toevoegt. Het is te hopen dat Ghost Recon Breakpoint genoeg gaat bieden om je lang te vermaken en echt iets anders neer te zetten.

Ghost Recon Breakpoint verschijnt op 4 oktober. De game is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Ghost Recon Breakpoint
Sluiten