Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jun 2019

De games van de E3 2019: Ghostwire: Tokyo

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Ghostwire: Tokyo is een game voor hen die van enge titels houden.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo is het nieuwe project van Tango Gameworks. Deze studio werd in 2010 opgericht door Shinji Mikami. Deze ontwikkelaar ken je voornamelijk van de oude Resident Evil-games waar hij verantwoordelijk voor was. Het zal je dan ook niet verbazen dat Tango Gameworks voornamelijk enge games heeft gemaakt in de vorm van The Evil Within 1 en 2. Ook Ghostwire: Tokyo lijkt een enge game te gaan worden.

Zoals je aan de naam al kan afleiden speelt Ghostwire: Tokyo zich af in de Japanse hoofdstad. Daar lijken de bewoners van het één op het andere moment te verdwijnen. Alsof Thanos uit de Avengers-filmreeks even in zijn vingers knipt. Achter de verdwijning zit een bovennatuurlijke kwade kracht. De speler beschikt over mysterieuze vaardigheden en gaat op onderzoek uit. De game is gebaseerd op conspiracy theories en diverse urban legends in een game waarvan de uitgever aanraadt om niet bang te zijn voor hetgeen dat je niet kent, maar om het aan te vallen.

Ghostwire: Tokyo is een titel warvan de ontwikkelaar eigenlijk niks meer dan de bovenstaande teaser heeft getoond. Toch is dat reden genoeg om enthousiast te worden. Het ontwikkelteam zit gewoon goed in elkaar en zij krijgen van uitgever Bethesda veel vrijheid om aan hun games te werken. Bovendien is Tokio als een setting voor een game altijd goed nieuws.

Waarom wel?

Er zit genoeg talent bij Tango Gameworks en de mensen die er werken zijn enthousiast in wat ze doen. Een paar jaar geleden was ik op bezoek en je proefde het enthousiasme. Het feit dat ze durven iets compleet nieuws neer te zetten straalt vertrouwen uit. Hopelijk betaalt dat vertrouwen zich snel uit.

Waarom niet?

We weten er simpelweg nog te weinig over. Daarnaast is het nog even de vraag wat voor soort game het is. Ik geloof er wel in dat Tango Gameworks in staat is om een survival horror neer te zetten, maar wat gaat er gebeuren als Ghostwire: Tokyo meer draait om de actie? Wat dat betreft is het te hopen dat we er snel meer van te zien krijgen.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire Tokyo verschijnt waarschijnlijk in 2020. De game komt dan waarschijnlijk op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Ghostwire: Tokyo
Sluiten