Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jun 2019

De games van de E3 2019: Marvel’s Avengers

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Wat denk je bijvoorbeeld van Marvel’s Avengers.

E3 2019: Marvel’s Avengers

Vorig jaar werd Marvel’s Avengers al aangekondigd en wisten we dat de game in ontwikkeling was. De game wordt gemaakt door de teams die eerder verantwoordelijk waren voor de verschillende Tomb Raider- en Deus Ex-games. En dat zijn titels die toch echt goed zijn. Met de hype rondom de films hadden we gehoopt dat de verschillende acteurs zouden gaan meewerken aan de game, maar dat is helaas niet het geval.

Dit is een game waarbij de makers hun eigen interpertatie hebben gegeven aan de verschillende personages. Dat was in het verleden bij Marvel-games altijd zo, dus dat is niet echt nieuws. We zullen er gewoon aan moeten wennen. Met superhelden als Captain America, Iron Man, Hulk, Thor en Black Widow neem je het op tegen een nieuwe groepering die de wereldorde op zijn kop wil zetten.

Marvel's Avengers

Marvel’s Avengers begint in San Francisco met A-Day. Dat moet eigenlijk een feest worden voor de Avengers, maar het gaat volledig mis en als gevolg daarvan sterven er vele onschuldigen. Er zijn zelfs hen die vinden dat de Avengers schuldig zijn voor de schade die men heeft geleden. En dat zorgt voor spanningen in de groep. Toch komen ze samen wanneer de wereld in gevaar is.

Waarom wel?

De ontwikkelaars hebben in het verleden laten zien goed om te kunnen gaan met grote projecten. De games die zij hebben gemaakt hebben een goede mix tussen actie- en RPG-elementen gebracht. Bovendien komt het niet heel erg vaak voor dat er van een superhelden-universum een grote game wordt gemaakt. Het lijkt er op alsof er veel geld mee gemoeid gaat met Marvel’s Avengers.

Marvel's Avengers

Waarom niet?

Bij een game als Marvel’s Avengers is het de vraag hoe het zit met de afwisseling. Op de E3 kregen we veel actie te zien. Hoewel dat tof is, hoop je ook dat er momenten zijn dat het even iets rustiger is. Daarnaast heb je dus de personages en de andere stemacteurs. Gaat dat werken of ga je de hele tijd bij Iron Man het beeld van Robert Downey Jr voor je krijgen?

Marvel’s Avengers verschijnt op 15 mei 2020 en komt dan uit op de pc, PlayStation 4, Stadia en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Marvel’s Avengers
Sluiten