Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 jun 2019

De games van de E3 2019: Tales of Arise

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Tales of Arise is daarbij een titel die geschikt is voor de JRPG-liefhebbers.

Tales of Arise

De Tales of-serie gaat al een hele tijd mee in de wereld van games. Het is een JRPG-reeks, die wellicht de op twee na grootste serie is. Final Fantasy en Dragon Quest zijn net een tikje groter. Met Tales of Arise wordt er gebruik gemaakt van een engine die een stuk sterker lijkt te zijn dan zijn voorgangers. De eerste screenshots en trailer zien er namelijk een stuk beter uit dan dat we gezien hebben van de voorgaande games.

Tales of Arise speelt zich af in een zonnestelesel waar de twee planeten Dahna en Rena naast elkaar zijn gehuisvest. De inwoners van Dahna hebben altijd respect getoond voor hun buren op Rena, een planeet die ze aan de hemel kunnen zien. Het volk op Dahna kent de legendes en verhalen over Rena en diens inwoners, die werden doorgegeven van generatie op generatie. Door de jaren heen zijn zij deze verhalen, die een gruwelijke realiteit verhullen, gaan geloven.

Tales of Arise

300 jaar lang heeft het volk van Rena over Dahna geregeerd, grondstoffen van diens planeet geïnd en het volk van hun vrijheid en waardigheid ontnomen. Tales of Arise begint wanneer twee mensen, beiden geboren in verschillende werelden, hun lot willen veranderen en verlangen naar een nieuwe toekomst voor zichzelf en hun volk.

De game biedt een compleet nieuw verhaal en personages, waardoor je geen kennis hoeft te hebben van de rest van de serie. Ook wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe gevechtsysteem, maar daar moeten we eerst wat meer van gaan zien.

Waarom wel?

De Tales of-serie gaat al een tijdje mee en de meeste games in de reeks zijn wel de moeite waard. De combinatie met een nieuwe engine en mooie vergezichten zorgen er voor dat we toch weer enthousiast worden over een compleet nieuw avontuur.

Waarom niet?

We hebben er nog niet heel erg veel van gezien en de game is nog in een vroeg stadium van ontiwkkeling. Zodoende kan het echt nog alle kanten op gaan met de titel.

Tales of Arise staat gepland voor ergens in 2020. De game verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier de overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Tales of Arise
Sluiten