Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 jun 2019

De games van de E3 2019: Watch Dogs Legion

Tijdens de E3 hebben we met veel verschillende games kennisgemaakt. Sommige titels zijn voor het eerst aangekondigd, terwijl we van anderen meer hebben gezien. In de artikel-reeks ‘De games van de E3 2019’ zetten we de belangrijkste titels in het zonnetje. Watch Dogs Legion lijkt voor uitgever Ubisoft één van de belangrijkste games te zijn.

Watch Dogs Legion

Nadat we in de vorige delen afreisden naar Chicago en San Francisco, neemt Watch Dogs Legion je mee naar Londen. Het interessante aan de reeks is dat elk deel echt zijn eigen ding doet. Ja, hacken en technologie spelen een prominente rol, maar buiten dat kan het zo maar zijn dat je de eerste Watch Dogs geweldig vond, maar deel twee helemaal niks.

In Watch Dogs Legion is de belangrijke gameplayfeature te vinden in het feit dat je in de game veel verschillende personages kunt rekruteren. Volgens de ontwikkelaar kun je elk personage in de game scouten en hem of haar overtuigen om zich bij jouw groep aan te sluiten. In Watch Dogs Legion worden de bewoners van Londen namelijk zwaar onderdrukt en daar ben jij het natuurlijk niet mee eens.

Watch Dogs Legion

Naast het feit dat je met veel verschillende personages aan de slag kunt gaan, is het ook interessant om te zien dat er veel variatie zit in de personages. De één heeft een achtergrond van een sluipmoordenaar, terwijl de ander het juist moet hebben van zijn vuisten om tegenstanders neer te meppen. Dit kan ook betekenen dat er in de game zelf veel diepgang en variatie zit.

Waarom wel?

Het is een verfrissend idee wat de makers van Watch Dogs Legion willen doen. En daar kan ik alleen maar enthousiast over zijn. Hopelijk lukt het hen ook echt om een berg aan variatie in de game te gooien en is het echt leuk om een groot leger op te bouwen om daarmee de verschillende missies te voltooien.

Watch Dogs Legion

Waarom niet?

Ik vond de wereld van Watch Dogs 2 fijn, omdat San Francisco als setting lekker vrolijk was. Als ik nu kijk naar de setting van Londen, dan is het allemaal wat grauw en donker, net als het eerste deel. Daarnaast zijn de Engels accenten wat mij betreft wat overdreven en kan dat voor irritatie gaan zorgen.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs Legion verschijnt op 6 maart 2020 en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De games van de E3 2019: Watch Dogs Legion
Sluiten