Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 8 apr 2020

E3 2020 officieel afgeblazen: ook geen online evenement dit jaar

Door alle maatregelen en de gezondheidsrisico’s omtrent het coronavirus, werd de fysieke E3 2020 afgeblazen. Echter was er nog een stille hoop dat het evenement, net als veel andere evenementen, online plaats zou vinden dit jaar. Maar ook dat is nu niet aan de orde.

Dat is het nieuws dat een woordvoerder aan PCGamer laat weten. Er werd nog gekeken naar de mogelijkheden omtrent zo’n online evenement, maar daar lijkt de organisatie nu meer gestopt te zijn.

Geen E3 in 2020

Er werd toch echt even over gesproken: een online E3 2020 in juni. Maar ook die hoop kan voor game-liefhebbers de prullenbak in. Tegenover PC Gamer maakt een woordvoerder van de E3 bekend dat ook dit er echt niet in zit dit jaar.

Dit wil overigens niet zeggen dat game-liefhebbers rond deze periode in de kou staan. Zo is de organisatie wel bereidt om bedrijven te helpen. Het roept ontwikkelaars en uitgevers, die eigenlijk op de beursvloer zouden staan, op om toch gebruik te maken van deze periode. Zo wil de organisatie samenwerken met deze bedrijven om aankondigingen alsnog door te laten gaan.

De organisatie gaat er in ieder geval alles aan doen om volgend jaar wel gewoon het evenement te kunnen organiseren.

E3
E3 logo (Afbeelding: ESA)

Wel gewoon in 2021?

Het is op dit moment een vreemde vraag om te stellen, maar kunnen we daadwerkelijk uitgaan van een E3 in 2021?

Microsoft heeft vandaag bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het tot juli 2021 geen fysieke evenementen meer bijwoont of organiseert. Het Amerikaanse bedrijf zal tot die tijd alles digitaal doen. Dat betekent voor de technologie-tak van het bedrijf geen CES 2021 in Las Vegas en voor de gamekant van het bedrijf geen E3 2021.

Daarmee zou Microsoft, net als LG ten tijde van het Mobile World Congress, een trend in kunnen zetten. In hoeverre dit een realiteit is zal de tijd ons leren, maar het geeft ons wel enigszins een idee dat we voorzichtig enthousiast moeten blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
E3 2020 officieel afgeblazen: ook geen online evenement dit jaar
Sluiten