Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 maart 2020

E3 2020 officieel afgeblazen, maar gamers hoeven niet te treuren

Gisteren wisten we al te melden dat de E3-gamebeurs zo goed als zeker geschrapt werd. Het feit dat dat gisteravond werd bevestigd, bracht wat dat betreft niet veel nieuws. De grote vraag is nu natuurlijk: hoe gaan gamebedrijven hiermee om.

Hoewel de E3 vandaag de dag niet meer zo belangrijk is als pak hem beet tien jaar geleden, is het nog altijd een evenement waar via verschillende persconferenties aankondigingen worden gedaan. Nu dat podium is weggevallen, moeten uitgevers naar alternatieven. Website Kotaku heeft een aantal reacties samengevat.

De E3-plannen voor gamebedrijven

Laten we voor het gemak beginnen met Microsoft. Zij wilden op de E3 meer gaan vertellen over de Xbox Series X, welke eind vorig jaar werd aangekondigd. Het was daarbij de verwachting dat het bedrijf meer van de inhoud van de spelcomputer zou laten zien, alsmede een groot aantal games. Met name hun persconferentie levert daarbij veel bekijks op. Zij laten weten te kijken of ze hun verhaal nu ook digitaal kunnen gaan vertellen. Meer details daarover komen later.

Xbox Series X
De Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Nintendo is de laatste jaren al bezig om hun aankondigingen via het internet te doen via de verschillende Nintendo Directs. Ook met de E3 was dat de plek waar de aankondigingen gedaan werden. De kans is groot dat het bedrijf daarmee door blijft gaan. Het grote verschil is dat ze nu niet de dag na de Nintendo Direct gamers de mogelijkheid geven om games daadwerkelijk te spelen. Het bedrijf verwacht ook dat dankzij het coronavirus het voorlopig niet mogelijk gaat zijn om grote evenementen te organiseren. Dus grote hands-on mogelijkheden voor nieuwe games hoef je van Nintendo voorlopig niet te verwachten. Een Nintendo Direct rond de E3-periode van juni zou wel kunnen.

Ubisoft is net als Microsoft een partij die altijd zwaar in zet op de E3, met hun eigen persconferentie. Net als de andere partijen begrijpt Ubisoft dat het evenement wordt geschrapt. Het bedrijf kijkt nu naar de mogelijkheid om een digitaal evenement op te zetten. Wanneer daar meer bekend over is, dan zal het bedrijf dat laten weten.

E3
Rainbow Six Siege van Ubisoft (Afbeelding: Ubisoft)

Tot slot hebben we nog Electronic Arts. Zij kozen de laatste jaren er voor om rondom de E3 hun eigen evenement te houden in de vorm van EA Play. Ook voor hen geldt nu dat dat lastig gaat zijn, omdat je niet een te groot evenement met allemaal deelnemers wilt neerzetten. Ze gaan binnenkort meer vertellen over de nieuwe plannen.

Reageer op artikel:
E3 2020 officieel afgeblazen, maar gamers hoeven niet te treuren
Sluiten