Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 maart 2020

E3 2020 in gevaar: grootste gamebeurs ter wereld mogelijk geschrapt

Officieel is het nog niet helemaal, maar de E3-gamebeurs van dit jaar gaat zo goed als zeker niet door. Dat melden verschillende bronnen binnen de ESA, waar onder andere Ars Technica over bericht.

Eerder hadden we al het bericht dat de kans aanwezig was dat de E3 niet door zou gaan. In de stad Los Angeles was bijvoorbeeld al de noodsituatie uitgeroepen, waardoor de stad een beroep kon doen op verschillende noodfondsen.

De E3 in 2020 gaat niet door

Nogmaals, officieel is het niet, maar dat lijkt een kwestie van tijd te zijn. Volgens de bronnen wordt later vandaag, wanneer het ochtend is in de Verenigde Staten, het evenement definitief afgelast. En dat is dan voor het eerst sinds 1996 dat de beurs niet doorgaat. Vroeger was het de plek waar alle grote game-aankondigingen werden gedaan. De laatste jaren zag je al dat uitgevers graag hun eigen moment wilden uitkiezen om games aan te kondigen. Toch had met name Microsoft hoog ingezet op het evenement. Zij gaat later dit jaar de Xbox Series X onthullen en wilde op de E3 diverse games aankondigen en andere details bekendmaken.

E3
De E3 in 2009 (Afbeelding: Jelle van Es)

Voor Sony was de E3 dit jaar minder belangrijk. In een eerder stadium lieten zij al weten niet aanwezig te zijn en de PlayStation 5-onthulling op hun eigen moment te doen. Andere uitgevers als Ubisoft en Electronic Arts zouden op of rond het evenement hun eigen persconferenties en evenementen houden om het één en ander aan te kondigen. Daar lijkt nu ook een streep door te gaan.

De E3 zat wat dat betreft al in redelijk zwaar weer en probeert een nieuwe identiteit te vinden. Nu het dit jaar niet doorgaat, is de kans groot dat uitgevers op hun eigen manier de aandacht gaan zoeken. En dan is het maar zeer de vraag of de beurs in 2021 gaat terugkeren.

Reageer op artikel:
E3 2020 in gevaar: grootste gamebeurs ter wereld mogelijk geschrapt
Sluiten