E3 videogametrailerfeest

Gisteren hielden de meeste spelcomputerfabrikanten en spellenmakers hun E3-persconferenties in Los Angeles. We weten nu eindelijk meer over de Playstation 4 en de Xbox One; er werden natuurlijk ook veel nieuwe games aangekondigd of we zagen eindelijk beeld van games waarvan we al wisten dat ze kwamen. Hieronder vind je de gaafste (gameplay)trailers tot nu toe!

Metal Gear Solid V
Microsoft opende de persconferentie met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, maar het wordt geen exclusieve game voor de Xbox One. De open wereld ‘stealth game’ is ontwikkeling voor de Playstation 3, Xbox 360 en Xbox One. Of de game op de Playstation 4 verschijnt is momenteel onduidelijk, maar we verwachten van wel.

Titanfall
De langverwachte game van de studio Respawn, die grotendeels bestaat uit ontevreden oud-medewerkers van Infinity Ward (Call of Duty). Het wordt een online shooter waarin de speler op gezette tijden in awesome robots plaatsneemt. De game is aangekondigd voor de Xbox 360, Xbox One en PC.

Forza 5
Playstation heeft Gran Turismo, Microsoft Forza Motorsport. Deze racegame voor de Xbox One ziet er super uit, zoals we verwachten van de serie. Bijzondere feature is dat je concurrentie in de game ‘leert’ via de cloud. Schijnbaar bouw je in Forza 5 je eigen ‘virtuele personage’ op, dat online racet – gebaseerd op jouw rijstijl – als jij niet aan het spelen bent.

Dead Rising 3
De eerste Dead Rising maakte zombies in games salonfähig. Nu is de serie terug en belooft een iets lichtvoetiger aanpak dan de zwaarmoedige thema’s in series en games als The Walking Dead. De game verschijnt exclusief op de Xbox One.

Final Fantasy XV
Final Fantasy-titels hebben de naam dat ze er prachtig uitzien, en deze RPG voor de Playstation 4 is geen uitzondering!

The Division
Een RPG die speelt nadat een virus het openbare leven in New York heeft lamgelegd. Speel online met – en tegen – anderen in een grote, open spelwereld. Voor de Playstation 4 en Xbox One.

Destiny
Een sciencefiction-shooter in een open wereld; van de makers van Halo voor de Playstation 4 en Xbox One.

The Order: 1886
Een ‘steampunk’ bovennatuurlijke weerwolvenshooter voor de Playstation 4: waarom ook niet?

Battlefield 4
Call of Duty is veruit de meest populaire shooter-serie, maar EA’s Battlefield doet kwalitatief niet onder voor de concurrent. Battlefield Lijkt er een stuk beter uit te zien, maar mist het voordeel van de superwrede ‘Call of Duty dog’. Dat wordt nog spannend dit najaar!

Mirror’s Edge 2
Electronic Arts toonde nog een aardige trailer van publiekslieveling Mirror’s Edge 2.


Mocht je Nintendo-spellen missen; die houden vanmiddag om vier uur nog een aparte persconferentie. Hopelijk zien we eindelijk wat toffe nieuwe games voor de Wii U!

Reageer op artikel:
E3 videogametrailerfeest
Sluiten