Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 9 jun 2020

Dit wordt de eerste PC, PS4 en Xbox One crossplay game van Electronic Arts

Need for Speed Heat wordt de eerste EA game die beschikt over cross-platform multiplayer. Vandaag rolt er een update uit voor de game, die de functionaliteit beschikbaar maakt.

Met cross-play multiplayer is het mogelijk om online tegen alle speler te spelen. Je bent wat dat betreft dus niet beperkt tot een bepaalde console. EA brengt in Need for Speed Heat dus gamers op PC, Xbox One en PlayStation 4 bij elkaar.

Need for Speed Heat krijgt crossplay

De update voor Need for Speed Heat werd door EA zelf aangekondigd in een blogpost op de website. Daarin is te lezen dat spelers op PC vanuit Origin en Steam kunnen spelen met gamers op de Xbox One en PlayStation 4. Een grote stap voor de ontwikkelaar, gezien het feit dat dit de eerste game is voor het bedrijf waarbij dit mogelijk is.

Wanneer je de update geïnstalleerd hebt krijg je de optie om cross-platform multiplayer in te schakelen. Je hebt dus gewoon zelf de keuze of je als PlayStation 4 gamer zin hebt om tegen iemand met een muis en toetsenbord te spelen. Kies je ervoor om de optie uit te schakelen, dan hoef je niet bang te zijn dat je voor altijd naast de pot pist. De optie is gewoon later nog in te stellen, of uit te schakelen wanneer je het zat bent natuurlijk.

EA Access en Origin Access

Naast de komst van crossplay maakt EA ook bekend dat Need for Speed Heat naar EA Access en Origin Access komt. Vanaf 16 juni kunnen mensen met een abonnement op een van de twee diensten voor niets aan de slag met de game. Vanaf die datum staat het spel dus in The Vault.

Op 18 juni wordt er een EA Play Live evenement georganiseerd. Volgens Electronic Arts zelf moeten we die stream zeker in de gaten houden als we meer over Need of Speed en Steam te weten willen komen.

Reageer op artikel:
Dit wordt de eerste PC, PS4 en Xbox One crossplay game van Electronic Arts
Sluiten