EA gaat voor maart 2021 acht nieuwe games uitgeven

Electronic Arts is één van de grootste onafhankelijke studios ter wereld. Je kent EA waarschijnlijk het beste van games als FIFA en Battlefield. In een gesprek met hun investeerders liet het bedrijf weten voor 31 maart 2021 maar liefst acht nieuwe games uit te brengen.

Vier daarvan zouden de jaarlijkse sportgames zijn van EA. Dat zijn dus FIFA 21, Madden NFL 21 en NHL 21. De vierde game zou eventueel een nieuwe NBA Live-game zijn, maar die serie lijkt elk jaar weer problemen te hebben. De andere games maken de line-up echter het meest interessant.

Acht nieuwe games van EA

Want het is onduidelijk wat de vier andere games gaan zijn. Volgens Electronic Arts gaat het om nieuwe delen in reeds bestaande series. Het is daarbij wel duidelijk dat het niet om een nieuwe Battlefield gaat, aangezien de ontwikkelaar van die reeks al heeft laten weten dat daar niks van komt. Waarschijnlijk valt de game Medal of Honor: Above and Beyond onder deze vier titels. Die game werd in september van vorig jaar aangekondigd en wordt gemaakt voor de Oculus VR-headsets.

Dan blijven er nog drie games over. En dan kan het gissen beginnen. Een nieuw deel in de Need for Speed-serie zou een optie zijn, maar die reeks komt eigenlijk niet meer jaarlijks uit. Daarnaast zou het niet heel erg gek zijn om met een nieuw Star Wars-project te komen, maar daarvan is de timing wellicht niet helemaal handig, omdat er dit najaar geen grote nieuwe Star Wars-film verschijnt. Een nieuwe Sims zou op zich ook wel interessant zijn, maar dat zijn games die een lang aanlooptraject kennen en vaak ruim van te voren worden aangekondigd.

Andere belangrijke franchises die het bedrijf in zijn bezit heeft zijn Mass Effect (een trilogie-remaster?), Dragon Age (waarvan een nieuw deel al een tijd in ontwikkeling is), Titanfall (maar de ontwikkelaar is wellicht te druk met Apex Legends) en Command & Conquer. Hopelijk wordt er snel meer duidelijk over de plannen van EA. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
EA gaat voor maart 2021 acht nieuwe games uitgeven
Sluiten