Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 apr 2020

EA gaat verschillende games naar Google Stadia brengen

Gisteren was er een nieuwe Stadia Connect. Iets dat we volledig over het hoofd hebben gezien, wat voornamelijk komt door het feit dat Google Stadia niet helemaal gebracht heeft wat het had moeten zijn. Zeker nu we in tijden zitten waarin internetsnelheden terug worden gebracht is het streamen van games verre van ideaal.

Het interessante aan deze Stadia Connect is dat het belangrijkste nieuws van Google Stadia eigenlijk niet werd gemeld. Uitgever Electronic Arts liet via een persbericht weten dat het een aantal games naar het platform gaat brengen.

EA-games naar Google Stadia

En dat is toch wel een dingetje, wat de games van Electronic Arts zijn vaak zeer populair. Zo kun je deze winter aan de slag gaan met nieuwe delen in de FIFA en Madden reeks. Althans, die namen worden genoemd. En ik mag hopen dat je eind dit jaar niet nog FIFA 20 en Madden NFL 20 krijgt. Dat is een beetje mosterd na de maaltijd. De eerste game die echter op Google Stadia wordt uitgebracht is Star Wars Jedi: Fallen Order. Deze game moet volgens EA voor het einde van het jaar verschijnen. Dat is dus ruim een jaar na de originele release van de game, waardoor het platform vooral interessant is voor hen die nog geen PlayStation 4, pc of Xbox One in huis hebben. Voor nieuwe games moet je op andere platformen zijn.

Google Stadia Apple
De Stadia controller. (Afbeelding: Google)

Dan zijn er nog twee andere games van EA die naar Google Stadia komen. Want in totaal laat de uitgever weten dat er vijf games gaan komen. Welke die andere twee titels zijn, dat is nog niet bekend. De games zullen echter pas in 2021 gaan verschijnen. Of het dan om compleet nieuwe games gaat of andere titels die als een kliekje worden opgewarmd voor het streaming platform, dat is niet bekend. Wil je meer lezen over alles dat we tot nu toe over Google Stadia geschreven hebben? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
EA gaat verschillende games naar Google Stadia brengen
Sluiten