‘EA gaat je games gratis upgraden naar de PS5 en Xbox Series X’

Electronic Arts is één van de grotere uitgevers ter wereld. Je kent het bedrijf onder andere van games als FIFA en Battlefield. Dit najaar is de kans groot dat er weer heel wat games van het bedrijf uitkomen. En met de komst van de PS5 en de Xbox Series X lijkt er goed nieuws te zijn.

De uitgever hint er namelijk op dat je games straks niet twee keer hoeft te kopen. Wanneer jij straks FIFA 21 in september op de PlayStation 4 koopt, dan hoef je hem in november niet nog een keer te kopen wanneer je een PS5 in huis haalt.

EA upgradet games naar de PS5 en de Xbox Series

Voor de Xbox Series X ligt dat eigenlijk al voor de hand. Microsoft heeft in een vroeg stadium al laten weten te werken met een techniek genaamd Smart Delivery. Als een uitgever daarvan gebruik wilt maken, dan kun je als consument de game één keer digitaal aanschaffen en dan heb je soort van de licentie om die game zowel op de Xbox One als op de Xbox Series X te spelen. Voor de PS5 is zo’n feature nog niet aangekondigd, maar dat neemt niet weg dat uitgevers zelf een programma op kunnen zetten om zoiets voor elkaar te krijgen. En dat lijkt EA te gaan doen.

PS5
De plannen van EA (Afbeelding: Electronic Arts)

Tijdens een gesprek met investeerders liet Blake Jorgensen, de COO van het bedrijf, weten dat het bedrijf kijkt naar zo’n optie. Daarin stelt hij dat dit najaar een overgangsjaar wordt. En dat dat een effect kan hebben op de inkomsten, doordat games op deze generatie spelcomputers gratis geupgradet kunnen worden naar de volgende generatie. Het bedrijf kijkt wat de effecten hiervan zijn, maar Jorgensen verwacht dat dit niet heel veel impact heeft op de omzet. En ergens is dat ook logisch. Normaal gesproken zou je ook maar één FIFA in het jaar kopen. Het voordeel van een gratis upgrade is dat je in september gewoon FIFA 21 kunt kopen en dan in november of ergens volgend jaar hem gratis upgradet naar de PS5. Het enige nadeel is dat je de game dan wel digitaal moet aanschaffen. Voor de fysieke producten gaat dit waarschijnlijk niet werken, tenzij je een soort van code krijgt bij je game, maar die kans lijkt me klein, aangezien je die code dan weer kunt door verkopen.

Wil je meer lezen over alles wat we tot nu toe weten over de PS5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘EA gaat je games gratis upgraden naar de PS5 en Xbox Series X’
Sluiten