Electronic Arts geeft een maand gratis Origin Access weg: dit moet je er voor doen

Tegenwoordig wil zo’n beetje elke uitgever een consument een abonnement aansmeren. Het idee daarbij is dat je een vast bedrag per maand betaalt en dan toegang krijgt tot verschillende titels. Electronic Arts biedt wat dat betreft Origin Access aan. En wanneer je daar gebruik van maakt, wordt er door EA aangeraden je account te beschermen via een two-factor beveiliging. Doe je dat? Dan krijg je een maand gratis toegang.

Two-factor bij Origin Access

Met een two-factor beveiliging moet je vaak na het invullen van je wachtwoord nog een code invullen. Deze code kan bijvoorbeeld per SMS gestuurd worden naar het telefoonnummer dat je hebt opgegeven. Hoewel dat niet 100 procent veilig is, is het wel een handige extra stap om je account te beschermen. Het is voor buitenstaanders net wat moeilijker om binnen te komen. Activeer je deze mogelijkheid met Origin Access in oktober, dan krijg je een maand lang gratis toegang. Dat doet Electronic Art in samenwerking met de Amerikaanse overheid, die de National Cybersecurity Awareness Month heeft uitgeroepen om meer aandacht te vragen voor het beveiligen van jezelf op het internet en online services.

Origin Acces
Origin Acces (Bron: Electronic Arts)

Met Origin Access krijg je toegang tot meer dan 100 games en vaak ook een soort preview op nieuwe games. In dat laatste geval kun je vaak voor de release van die game al tien uur lang met de titel aan de slag gaan. Dat is weer handig om te ontdekken of de game iets voor jou is. Naast eht gewone Origin Access (dat onder de noemer van Basic valt) is er ook nog een Premier account, dat meer titels biedt en volledige eerdere toegang geeft tot nieuwe games. Deze abonnementsvorm is wel prijziger, maar ook bij deze geldt dat je een maand gratis krijgt wanneer je de two-factor optie aanzet.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Electronic Arts geeft een maand gratis Origin Access weg: dit moet je er voor doen
Sluiten