Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 jun 2020

Jaren zeuren heeft succes: EA komt met Skate 4

De afgelopen jaren moeten de Social Media-mensen van EA wel gek zijn geworden. Bij elke aankondiging die zij deden, kwam er standaard reacties in de vorm van ‘Waar is Skate 4?’ Nou, de jaren zeuren hebben succes, want de game is nu officieel bevestigd.

Tijdes de EA Play Live-persconferentie werd aan het einde bekendgemaakt dat Skate 4 daadwerkelijk in ontwikkeling is. Daarbij werd wel gelijk een belangrijke kanttekening gemaakt. De game is echt nog heel erg vroeg in ontwikkeling.

Skate 4 komt er aan

Sterker nog, het is nog niet duidelijk of de game wel Skate 4 gaat heten. Er is nu enkel sprake van een nieuwe Skate-game, waar we eigenlijk niet veel van weten. Wij zetten er voor het gemak een 4 achter, omdat de laatste game in de reeks Skate 3 was. Die game komt overigens uit 2010 en verscheen destijds voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Het gaat hier om een gamereeks die voornamelijk om het realisme draait, waardoor je het gevoel hebt echt op een skateboard te staan en je daarmee los kunt gaan. Bekijk hieronder de video waarin Cuz Parry en Deran Chung, de game director en de creative director, de aankondiging doen.

Goed, het gaat dus waarschijnlijk nog jaren duren voordat we iets gaan zien van Skate 4. Verwacht de game dus zeker niet in 2021. Daarnaast is het natuurlijk de vraag voor welke platformen de game uitkomt. Als ik er geld op moet inzetten, dan zou ik gaan voor de Xbox Series X en de PlayStation 5, met misschien een uitstapje naar de pc. Maar voor de huidige generatie spelcomputers hoef je de game eigenlijk niet te verwachten.

De eerste game in de Skate-serie verscheen overigens in 2007, waarna Skate 2 in 2009 verscheen en Skate 3 in 2010. Het is dus inmiddels meer dan tien jaar geleden dat de gameserie een grote release had. Hopelijk kan Skate 4 de oude goede tijden herleven. Tot die tijd kun je nog uitkijken naar de Tony Hawk-remaster. Wil je alles over de nieuwe Skate in de gaten houden, dan is wellicht het officiële Twitter-account de moeite waard om te volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jaren zeuren heeft succes: EA komt met Skate 4
Sluiten