Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 nov 2017

EA lijft Titanfall-ontwikkelaar in: Titanfall 3 komt er aan!

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat zij ontwikkelaar Respawn Entertainment hebben opgekocht. De studio kennen we van de eerste twee Titanfall-games, die al door Electronic Arts werden uitgegeven. Maar nu is de studio dus echt onderdeel van het grote bedrijf.

EA slaat weer toe

Als gevolg van de acquisitie heeft Electronic Arts gelijk bekendgemaakt wat Respawn Entertainment de aankomende jaren gaat doen. Er komt een nieuw deel in de Titanfall-serie (Titanfall 3?), een game die zich afspeelt binnen het Star Wars-universum en een game die gebruikt van VR.

Met de overname is een bedrag van ruim 450 miljoen dollar gemoeid. 151 miljoen dollar wordt betaald aan de eigenaren van Respawn Entertainment. Daarnaast wordt er 164 miljoen dollar in aandelen verdeeld over de medewerkers die er meer dan vier jaar werken. Daarnaast wordt er een bedrag van maximaal 140 miljoen dollar gereserveerd voor een aantal targets die de studio voor 2022 moet halen. Daarmee wordt tegelijkertijd ook aangegeven dat EA dit als een lange termijn project ziet.

Titanfall

Met deze overname is er echter wel een cirkel die rond is. De grote man achter Respawn Entertainment, Vince Zampella, werkte vroeger al bij Electronic Arts aan de Medal of Honor-serie. Destijds vertrok hij daar met zijn team om meer vrijheid te krijgen en begon hij Infinity Ward. Dat was de studio die voor Activision de Call of Duty-reeks maakte. Daar is Zampella met zijn team op een nogal nare manier weggegaan, om weer vrijheid te krijgen in zijn eigen studio. En die heeft hij nu weer verkocht. De vraag is dan natuurlijk hoe lang de nieuwe samenwerking goed gaat. Hopelijk helpt het bonussysteem dat EA in het vooruitzicht stelt daarbij.

Meer Titanfall

Het fijnste nieuws van deze overname is echter dat er meer Titanfall komt. De eerste twee games zijn fantastische titels, maar hebben nooit super goed verkocht. Het vertrouwen dat EA hiermee uitstraalt is dan ook mooi om te zien.

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan zeker onze speciale gamingpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
EA lijft Titanfall-ontwikkelaar in: Titanfall 3 komt er aan!
Sluiten