Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 jun 2018

EA ziet FIFA 18 Ultimate Team niet als gokken

Een tijdje geleden besloot de Nederlandse kansspeelautoriteit onderzoek te doen naar lootboxes, omdat men vermoedt dat deze vorm van in-game aankopen gokken promoten. Je weet immers nooit wat je precies krijgt als je een lootbox of een pakje opent en in veel gevallen word je er beter van. Zo kun je in FIFA 18 Ultimate Team pakjes kopen om beter te worden, maar weet je nooit wat er precies in zit. Volgens Daryl Holt, de VP van EA Sports, ziet EA hun manier van in-game aankopen niet als gokken.

FIFA 18 Ultimate Team is niet gokken

Dit liet hij tegenover ons weten tijdens een gesprek op Gamelab in Barcelona. Hij stelt dan ook dat de uitspreek van kansspeelautoriteit geen reden is om Ultimate Team in FIFA 19 aan te passen. Hij wilde daar geen harde uitspraak over doen, maar stelde wel dat hij het oneens was met het feit dat het kopen van pakjes gelijk zou staan als gokken. Zo stelde hij dat de pakjes geen waarde zouden hebben omdat je het niet kunt inwisselen voor echt geld. Ook stelt hij dat je de pakjes kunt verdienen door gewoon de game te spelen.

FIFA 18 ultimate team

Dat neemt niet weg dat vele eSporters jaar in, jaar uit, vele duizenden euro’s gebruiken om pakjes te kopen om op die manier snel een goed team neer te zetten en zo in de competitie beter voor de dag te komen. Ook het idee dat je de pakjes kunt verdienen door te spelen gaat niet helemaal op, omdat je daarvoor enorm lang moet spelen om het te verdienen. Dan moet je gamers bijna verslaafd maken aan de game, wat ons ook weer niet de bedoeling lijkt.

Wel gaf Holt aan dat er wellicht dingen zouden gaan veranderen, omdat er binnen de industrie an sich altijd nieuwe trends ontstaan. Zo besloot EA met Battlefield 5 microtransactions en betaalde dlc helemaal de deur uit te doen.

Eerder besloot uitgever Valve wel maatregelen te nemen.

Reageer op artikel:
EA ziet FIFA 18 Ultimate Team niet als gokken
Sluiten