Cars 16 feb 2018 Ilona Braam

Deze elektrische step maakt steppen (weer?) hot

Een step is nu niet echt het meest stoere voertuig om je mee te verplaatsen. Hoewel je behoorlijk wat stunts met een step zou kunnen doen, komt het vaak toch over als het suffe neefje van de skateboard. De Eagle van de startup Citybirds maakt echter abrupt een einde aan dit stoffige imago. Deze elektrische step ziet eruit alsof hij zo uit de Apple fabriek is komen rollen en zou steppen zelfs cool kunnen maken. Heb jij geen step? Tsssk..

Dunste en lichtste step

Citybirds liet vol trots hun Eagle step zien tijdens de ISPO vakbeurs in München. De step wordt door zijn makers beschreven als de dunste en lichtste elektrische step die er bestaat. We weten dat makers er soms best een handje van kunnen hebben om te overdrijven, maar in dit geval zouden ze nog best eens gelijk kunnen hebben. Opgevouwen is de Eagle namelijk maar 30 mm dik. Dat is net iets minder dan vier iPhone X toestellen op elkaar gestapeld. Dat maakt de step natuurlijk ideaal om overal met je mee te nemen, al is het maar om te laten zien dat je hem hebt.

Eagle step

Draadloos opladen

Voor zo’n dun apparaatje, levert het nog best wat snelheid. Op de step zorgt de 36 volt motor voor een topsnelheid van zo’n 25 km per uur. De batterij verzorgt weer een rijbereik van 15 km. Als je toch wat verder wilt gaan kun je het rijbereik gewoon verdubbelen door een extra batterij te nemen. Deze kun je opladen door hem aan een stopcontact te hangen, maar de Eagle ondersteunt ook opladen via inductie. Dat is dezelfde technologie die wordt gebruikt om bijvoorbeeld smartphones draadloos op te laden op een matje.

Eagle step

Display voor navigatie

Verder komt de elektrische step met een display om je te helpen je weg te vinden. Zo kun je makkelijk je navigatie aanwijzingen in de gaten houden. Ook kun je het display gebruiken om andere dingen te bekijken, zoals media notificaties. Eerder kwam Citybirds al met een reeks aan andere steps. Zoals je zou verwachten hebben deze allemaal de naam van één of andere vogel: Raven, Pigeon en Colibri. De Eagle is in dit rijtje toch de krachtigste en dat geldt ook voor de step.

Eagle elektrische step

Niet de goedkoopste elektrische step

Verwacht wordt dat de elektrische step in 2020 op de markt zal verschijnen. Op het moment gaat het nog om een concept dat tot een echte step omgetoverd moet worden. Over de prijs is nog niet veel bekend, behalve dan dat het niet duurder zal worden zijn dan 1.500 euro.  Niet bepaald een goedkope step dus, maar hij zou het zomaar waard kunnen zijn.

Als je het idee van een step interessant vindt maar eigenlijk toch meer een bakfiets persoon bent, heb je geluk. Er bestaat namelijk een soort bakstep, genaamd de Nimble Cargo Scooter. Het is in principe een step met daarvoor een grote bak om van alles te vervoeren.

Digital Trends

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze elektrische step maakt steppen (weer?) hot
Sluiten