Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 5 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Ear Switch: displayloze wearable computer voor in je oor!

De Universiteit van Hiroshima werkt aan een wearable computer die een beetje te vergelijken is met Google Glass. Het grootste verschil is dat je de Ear Switch in je oor draagt en bestuurt met je stem. Eventueel is het zelfs mogelijk om met bepaalde bewegingen van je hoofd functies te besturen.

Helaas moeten we nog anderhalf jaar wachten op Koe (het computerspel dat je spelenderwijs Japans leert), want veel chocola kunnen we er niet van maken! Het lijkt erop dat de vrouw in het filmpje routeinformatie doorkrijgt via het ingebouwde GPS-systeem en historische info krijgt toegespeeld bij een monument. Het dragen van de Ear Switch loopt wat minder in het oog dan een Glass. Aan de andere kant lijkt het voor voorbijgangers misschien alsof je zenuwtrekjes hebt of in jezelf loopt te praten.

Voor 2015 hoeven we de Ear Switch niet te verwachten; de onderzoekers zijn nog op zoek naar geldschieters voor het project. Op zich zijn er leuke apps voor het apparaatje te bedenken. GPS-tracking, een headset, muziekspeler, vertaling van iemand die een andere taal spreekt, enzovoorts! Voor visuele apps, zoals een agenda die in één keer duidelijk maakt wat er op het programma staat, blijft een display toch wel handig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ear Switch: displayloze wearable computer voor in je oor!
Sluiten