Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 13 feb 2019

EasyJet zet augmented reality in om je te helpen met je bagage

Als je wel eens het vliegtuig pakt, weet je dat het tegenwoordig een behoorlijk gedoe is voordat je eindelijk in het vliegtuig zit. Je moet rekening houden met het gewicht van je koffer, beamen dat je geen vlammenwerpers en andere gevaarlijke items in je bagage hebt zitten en bij de douane moet je zo’n beetje strippen om erdoor te mogen. Iets anders waar je op moet letten is dat je handbagage niet te groot is en daarvoor vind je op schiphol een soort bakje om het mee te checken. Thuis heb je natuurlijk niet zoveel aan het bakje, maar tegenwoordig helpt EasyJet je met de grootte van je handbagage door middel van augmented reality.

EasyJet AR app

Dat doen ze met de EasyJet app en onlangs is er een extra feature verschenen. We moeten er wel bij zeggen dat de feature gebruik maakt van Apple’s ARKit2 en dat hij dus alleen beschikbaar is als je een iPhone hebt. Daarbij moet je ook nog eens een iPhone 6S of nieuwer hebben. Maar als dat in orde is kun je de app gebruiken in combinatie met je camera om te checken of je handbagage niet te groot is. Op je display zie je een soort transparante box verschijnen, welke je over je tas of koffertje moet zien te krijgen. Vervolgens gaat de app aan de slag en krijg je te horen of hij wel of niet mee mag.

EasyJet app AR
Foto: Travelport

Virtual en augmented reality voor ingenieurs

EasyJet geeft aan voortdurend op zoek te zijn naar nieuwe innovaties om het reizigers zo aangenaam mogelijk te maken, zodat ze een deel van de stress van het reizen weg kunnen nemen. Zo zijn ze ook bezig met virtual reality en augmented reality technologie van Epson en Vuzix om ervoor te zorgen dat hun ingenieurs op afstand precies kunnen zien wat bijvoorbeeld de piloot of ingenieur ter plaatse zien. Zo zouden eventuele problemen een stuk sneller en efficiënter opgelost kunnen worden. Op het moment worden foto’s via de mail gebruikt om problemen op te lossen of moet er gebeld worden.

EasyJet app AR
Foto: Travelport

In de tussentijd is ook Elon Musk bezig met vliegtuigen, maar dan natuurlijk wel met elektrische. Eind vorig jaar onthulde hij zijn plannen voor een elektrisch vliegtuig en hoe dat dan zou  moeten werken.

EasyjetNext Reality

Reageer op artikel:
EasyJet zet augmented reality in om je te helpen met je bagage
Sluiten