Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Cars 7 december 2017

Ebike van Italiaanse komaf is de low rider onder de elektrische fietsen

Het tijdperk is nu echt aangebroken dat ebikes geen suffe tweewielers meer zijn. Sterker nog, menig mens droomt van de VanMoof Electrified S of misschien wel deze nieuwe ebike van het Italiaanse Italjet, de Motoleggera.

Ebike van Italiaanse bodem

Het model heeft wel iets weg van de elektrische brommer Motorman, een parel van Nederlandse bodem. De Motoleggera komt alleen van onze vrienden uit Zuid-Europa. Aan de naam zal het in ieder geval niet liggen, want wie wil er nou niet op een ebike rijden die ‘de Motoleggera’ heet?! Juist ja. Maar wat vooral opvalt is dat deze elektrische fiets het uiterlijk van een low rider heeft meegekregen. Of het dus comfortabel rijdt laten we dan ook aan jou over.

ebike

De retro ebike wordt aangedreven door een 4kW elektromotor waarmee je een topsnelheid van zo’n 60 kilometer per uur haalt. Dit maakt ‘m dan ook eerder een elektrische brommer dan fiets. Als je ‘m naar Nederland haalt is het natuurlijk wel handig om daar een begrenzer op te zetten, omdat je maar maximaal 25 kilometer per uur mag rijden. De actieradius is 70 kilometer voordat je de batterij weer moet opladen.

Voor het zitcomfort is de elektrische fiets van een lederen Brooks zadel voorzien, is het frame van aluminium en beschikt ‘ie over een LED koplamp. De wielen hebben een afmeting van 26-inch en 3-inch breed. Er zijn 3 varianten beschikbaar: Street, Urban en Race. Hiermee kun je zelf bepalen over welke topsnelheid en range de ebike moet beschikken.

Goede prijs

Een nadeel van mooie ebikes is de prijs. Dit loopt vaak op in de duizenden euro’s, en al helemaal als je een custom look wil. Dat geldt ook voor de Motoleggera. De brommer pik je vanaf april 2018 voor zo’n 4650 euro uit de showroom, maar kun je nu vanaf 2740 euro inclusief verzendkosten via Kickstarter scoren. Een prima deal dus.

Reageer op artikel:
Ebike van Italiaanse komaf is de low rider onder de elektrische fietsen
Sluiten