Vijf elektrische fietsen die je in Nederland kunt scoren

Met een ebike wordt een vermoeiende fietstocht opeens een stuk aangenamer en hoef je ook niet meteen zo bezweet aan te komen. De laatste paar jaren zijn er steeds meer elektrische fietsen op de markt verschenen en is het een vrij normaal gezicht geworden op de weg. Als je nog op zoek bent naar een nieuwe ebike, zijn dit vijf exemplaren die je in Nederland kunt scoren.

Stella Copenhague Light

De Stella Copenhague Light kom met een licht frame en wordt door Stella gepromoot als de lichtste ebike van Nederland. Hij komt met tien versnellingen en hydraulische remmen. Om je een boost te geven is de ebike uitgerust met een 250 watt voorwielmotor, welke je tot 25 km per uur vooruit zou helpen. Dankzij de 14Ah lithium-ion batterij, zou je daar tot 150 km gebruik van kunnen maken. De fiets is door het Algemeen Dagblad verkozen tot Beste Koop in de AD Fietstest 2018

Stella Copenhague Light ebike

Prijs: 1.800 euro 

Giant Prime E+ 1

Ook de Giant Prime E+ 1 is gewoon te koop in Nederland en helpt je om wat sneller vooruit te komen. De ebike kwam dit jaar als beste uit de test bij de Consumentenbond en verslaat hiermee 37 andere elektrische fietsen. Volgens de test zou de Prime E+ 1 je zonder moeite heuvels op krijgen, wat niet altijd het geval is bij elektrische fietsen. Je kunt kiezen uit verschillende maten en de fiets komt met een 250 watt SyncDrive Life motor, welke goed is voor 60Nm koppel. Om de motor van power te voorzien is ook een 13,8Ah batterij van de partij.

Prijs: 2.799 euro

Cortina E-U1

Dan komen we aan bij de Cortina E-U1. Deze mocht van de Consumentenbond de prijs “Beste Koop” in ontvangst nemen, wat betekent dat het een ebike is met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. De fiets komt met Cortina Canberra banden met een breakerlaag, welke zorgt voor extra veel grip zodat dat je niet in de regen uitglijdt. Hij komt met drie versnellingen en een vijf ondersteuningsstanden. De motor zit aan de voorkant en is een 43 volt Bafang H400. Wat de accu betreft, is dit standaard een 340 wattuur batterij met een actieradius van 30 tot 140 km. Je kunt ook gaan voor twee grotere accu’s, waar je dan wel meer voor moet betalen.

Cortina E-U1

Prijs: 1.199

Amslod Newton LX

Met de Amslod Newton LX hoef je je nooit zorgen te maken over fietsen in het donker. De verlichting gaat namelijk automatisch aan wanneer het gaat schemeren. Met de 43 volt voorwielmotor zou je ook met de Newton LX geen problemen moeten hebben met heuvels en een 600 wattuur batterij verzorgt hier de power voor. Je weet ook altijd welke actieradius je van de ebike kunt verwachten, want de fiets berekent dit onderweg continu. Mocht je de fiets eerst willen testen in je eigen omgeving, kun je ook een proefrit bij je thuis aanvragen. Het basismodel komt met 3 versnellingen en 6 ondersteuningsniveaus. Als je meer versnellingen en ondersteuningsniveaus wilt, kost dat je ook wat meer geld.

Amslod Newton LX elektrische fiets

Prijs: 1.545 euro

RIH Omega ebike

Als laatste hebben we op de lijst nog de RIH Omega. De elektrische fiets komt met een lichte 250 watt motor met automatische vrijloop, welke in het voorwiel is verwerkt. Mocht je even weer zelf willen fietsen zorgt de vrijloop ervoor dat er geen wrijving is wanneer je de motor uitschakelt. Het display helpt je om belangrijke informatie in de gaten te houden, zoals hoe het staat met de 14Ah batterij, maar dient meteen ook als een soort beveiligingsmiddel. Je kunt het display namelijk makkelijk meenemen en zonder dit specifieke display werkt de ebike niet. Bij een gemiddeld gebruik zou de actieradius 80 km moeten zijn en ook als je gewoon met de fiets loopt helpt hij je een handje. Er is namelijk een speciale wandel feature, welke ervoor zorgt dat hij een boost krijgt van zo’n 3 tot 4 km per uur en als een brave fiets met je meeloopt.

RIH Omega ebike

Prijs: 2.699 euro

Op de lijst hebben we als eerste een elektrische fiets van Stella. Dit is een Nederlands merk dat komt met verschillende voordelen en nadelen. Dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor een Stella elektrische fiets zou moeten gaan.

Reageer op artikel:
Vijf elektrische fietsen die je in Nederland kunt scoren
Sluiten