Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 30 apr 2018

Echo Dot is er nu ook voor de kids in vrolijke kleurtjes

Hoewel tech doorgaans gericht is op volwassen, hebben bedrijven steeds meer door dat ook kinderen winstgevende klanten kunnen zijn. In ieder geval hun ouders, die na veel gezeur en gejengel eindelijk zwichten. Na de Fire Tablets speciaal voor kinderen, komt Amazon ook met een Echo Dot voor de kleintjes: de Echo Dot Kids Edition.

Echo Dot met beschermende bumper

In principe is het gewoon een standaard Echo dot, waar wat meer veiligheidsmaatregelen bij zijn getroffen. Zo komt de slimme speaker met een kleurrijke bumper om wat meer bestand te zijn tegen baldadige kinderen die het apparaat wellicht ook als een speeltje zien. Ook wordt hij vergezeld van dezelfde garantie als de kindertablets, waarbij je je twee jaar lang geen zorgen hoeft te maken voor schade die per ongeluk of juist met opzet is aangericht.

Echo Dot Kids Edition

Ouderlijke controle

Als ouder heb je wat dingetjes die je op het apparaat kunt beperken via de Alexa app. Zo kun je via het nieuwe dashboard bijhouden wat je kinderen allemaal met het apparaat hebben uitgespookt.  Ook kunnen er tijdslimieten worden ingesteld en is het mogelijk om expliciete content te filteren. Omdat het misschien niet verstandig dat je kinderen met allerlei vreemde mensen gaan babbelen, kunnen ze geen Echo apparaten buiten het thuisnetwerk bellen.

Echo Dot Kids Ediiton

Daarnaast is er ook een stilteknop, zodat Alexa geen piep meer maakt, en kun je een slaap-modus instellen. Als deze aanstaat beantwoordt de speaker geen vragen meer. De microfoon blijft echter nog wel aan en staat zelfs tijdens deze modus paraat om te luisteren of iemand het wake-woord gebruikt.

Echo Dot Kids Edition

Duurder dan de standaard Echo Dot

De Echo voor kinderen is verrassend genoeg duurder dan het standaard model. Omgerekend kost hij zo’n 80 dollar, waar de normale Echo Dot 50 dollar kost. Omgerekend zou de kinderversie neerkomen op zo’n 66 euro. De prijsverhoging heeft voornamelijk te maken met de extra software die je erbij krijgt. Zo krijg je een jaar gratis FreeTime Unlimited bij met een nieuwe premium versie van Amazon’s slimme assistent voor kinderen. Ook krijg je er allerlei content bij voor de kids, zoals 300 audioboeken, iHeartRadio Family zonder reclames en skills en content van onder andere Disney, National Geographic en Nickelodeon.

Echo Dot Kids Edition

Nog niet voor Nederland

De Echo Dot Kids Edition kan gepre-ordered worden via de Amerikaanse Amazon site en zou op 9 mei verzonden moeten worden. Helaas wordt hij niet naar Nederland verstuurd en het lijkt erop dat we nog even zullen moeten wachten op een internationale versie. In de Amazon.de webshop is hij in ieder geval nog niet gespot. Als je hem via Amerika wilt bestellen, moet je even dit artikel bekijken.

Amazon is lekker bezig en blijft maar doorgaan. Volgend jaar zou het bedrijf zelfs komen met een robot voor in huis. Misschien hebben we dan wel helemaal geen Echo speakers meer nodig.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Echo Dot is er nu ook voor de kids in vrolijke kleurtjes
Sluiten