Ilona Braam
Ilona Braam Crypto 18 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Eco Coin: Nederlandse cryptocurrency beloont duurzaam leven

Duurzaam zijn is iets wat je veelal doet omdat je het beste voorhebt met de planeet en niet zozeer omdat je er iets mee kunt verdienen. De Next Nature Network vindt het krom dat je geld kunt verdienen aan het kappen van een boom, maar niet met het planten van een nieuwe. Om economie en ecologie beter aan elkaar te koppelen introduceert de organisatie binnenkort de Eco Coin. Deze maakt ecologische waarden expliciet in economische termen, wat erop neerkomt dat je beloond wordt als je duurzaam leeft.

Elke coin gedekt door een boom

In tegenstelling tot Bitcoins, welke niet gekoppeld zijn aan een object in de werkelijkheid, wordt elke Eco Coin gedekt door één boom. Om Eco Coins te verdienen kun je duurzame handelingen uitvoeren, bomen doneren of de coins gewoon kopen met regulier geld.

De coins kun je vervolgens weer inwisselen voor ecologische ervaringen, goederen en diensten. Je kunt bijvoorbeeld je ecologische biertje betalen met je Eco’s of bijvoorbeeld genieten van korting op je groene energierekening.

Eco Coin

Tweeten voor eerste Eco Coin

Door Eco Coins te introduceren zou er volgens de Next Nature Network een alternatief waardesysteem ontstaan, waarin economie en ecologie beter met elkaar in balans zijn. Als je coins wilt verdienen is je eerste kans op de Internationale Dag van de Aarde.

Dat valt op 22 april en als je op die dag tweet over welke duurzame handelingen je hebt verricht met de hashtag #ecocoin, krijg je hiervoor je eerste Eco Coin in een digitale wallet. Ga dus Twitter op om te vertellen over hoe je naar het werk bent gefietst of je oude smartphone hebt gerecycled.

Lancering op 20 april

Als je een sneak preview wilt van de white paper, kun je op 20 april al langsgaan bij CIRCL voor de lancering van Eco coin. Het wordt een informele middag, waarbij er wordt ingegaan op de filosofie achter het systeem, koersbepalingen en de achterliggende blockchain technologie.

De toegang is gratis en aansluitend is er in de middag een borrel. Je kunt luisteren  naar onder andere Koert van Mensvoor, oprichter en creatief directeur van de Next Nature Network en Lewis Just, projectleider bij Eco Coin. Meer informatie is te vinden op ecocoin.com.

Wie weet dat je Eco Coin kunt combineren met VeganCoin. Deze veganistische coin wordt ingezet voor veganisten en aangezien je volgens de Next Nature Network duurzaam bezig bent met het eten van een vegetarische lunch, ben je als veganist al helemaal goed bezig. Wie weet krijg je dan zelfs Eco Coins voor het kopen van VeganCoins.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eco Coin: Nederlandse cryptocurrency beloont duurzaam leven
Sluiten