Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 20 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse innovatie: Oceana, het eco-kiteboard van Lieuwe Boards

Het Nederlands kitesurfmerk Lieuwe Boards heeft in samenwerking met professioneel kitesurfer Ruben Lenten het eco-kiteboard ‘Oceana’ gelanceerd. Het board is een prachtig antwoord op de toenemende druk voor het behoud van onze natuur en duurzame productie.

Nederlandse innovatie: Oceana

Oceana is ‘s werelds eerste ‘ECOBOARD twintip kiteboard’. Een mooie stap voor een merk dat nog niet zo lang geleden gevestigd was in een kelder in Scheveningen.

Dat de boards van Lieuwe met de hand worden gemaakt, is al te gek. Helemaal bijzonder is dat ook de machines waarmee de boards vervaardigd worden door Lieuwe Florian van Rije, founder en boardshaper van het merk, zelf gemaakt zijn.

In de afgelopen 10 jaar is er om het merk Lieuwe met zijn hoogwaardige boards en originele designs een ware cult ontstaan. “Het is mooi om de erkenning te krijgen van Ruben Lenten. Wij hebben zeer tevreden klanten en daar doen we het zeker voor, maar de erkenning van een bekende kitesurfer heeft grote gevolgen en daar doen we het natuurlijk ook voor”, zegt Roel de Weers, mede-eigenaar van Lieuwe Boards.

ECOBOARD Project Gold Label op Oceana

Oceana draagt het ‘ECOBOARD Project Gold Label’, erkend door de non-profit organisatie Sustainable Surf. Sustainable Surf controleert of de materialen die worden gebruikt voor de productie van het board voldoen aan de strenge eisen om dit label te mogen dragen.
Dit artikel verscheen eerder op Manners.
De epoxy en het hout moeten bijdragen aan een lagere carbon footprint en moeten duurzaam geproduceerd worden. Om aan deze eisen te voldoen, heeft Lieuwe veranderingen aangebracht in het productieproces, die goedgekeurd zijn door Sustainable Surf.

“Het is erg gaaf om samen te werken met mensen die een passie hebben voor werktuigbouwkunde en die zich willen onderscheiden door de beste boards te bouwen” zegt Ruben Lenten. Ruben Lenten is zich de afgelopen jaar steeds meer gaan inzetten voor het behoud van natuur en het milieu en de bijdrage die de sport daarin kan hebben.

Ruben is dan ook ambassadeur voor de organisatie Sustainable Surf, die de drijvende kracht achter de duurzame ontwikkeling binnen de surfcultuur wil worden en een sterke invloed gaat uitoefenen voor het behoud van de oceaan. Meer informatie over het kiteboard, dat 799 euro kost, vind je hier.

Interview met Ruben Lenten

Kitesurfer Ruben Lenten is sowieso een held. Geen storm is te sterk, geen golf te hoog, hij gaat overal zijn eigen weg. Tijdens zijn strijd tegen een zeldzame vorm van kanker bleef hij positief en opgewekt. Nu heeft hij zijn vrije leventje rond het kitesurfen weer volop opgepakt. We zochten deze inspirerende persoonlijkheid eerder dit jaar op voor een interview in zijn natuurlijke habitat; het strand van Noordwijk. Lees het openhartige interview hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nederlandse innovatie: Oceana, het eco-kiteboard van Lieuwe Boards
Sluiten