De Ecocapsule laat je volledig zelfvoorzienend leven

Jelle van Es 13 feb 2018 Home

Ben jij er helemaal klaar mee om afhankelijk te zijn van de rest van de wereld? Dat je niks meer te maken wilt hebben met het waternet of ooit nog een telefoontje krijgt van een energiemaatschappij. Dan is de Ecocapsule wellicht iets voor jou. Het idee van de Ecocapsule werd in 2015 al uit de doeken gedaan en nu gaat het bedrijf achter het model voor de massaproductie.

Vijftig exemplaren van de Ecocapsule

Nou ja, massaproductie is wellicht niet helemaal het juiste woord. Er worden namelijk maar vijftig exemplaren van de Ecocapsule gemaakt. Het bedrijf uit Slowakije wil het product gaan verkopen aan consumenten in de Verenigde Staten, Japan, Australië en Europa. Daarbij is het eerste exemplaar al verkocht aan iemand die in Japan woont, dus er is blijkbaar vraag naar. En dat met een prijs van 79.900 euro.

Ecocapsule

Wat krijg je daarvoor terug? Een nogal krappe caravan achtig object, waar je met zijn tweeen in zou kunnen leven. Er is een bed dat je kunt uitvouwen om zo te slapen. Er is een klein keukentje om te koken en er is zelfs een toilet en douche aanwezig om jezelf nog een beetje schoon te houden. Energie wordt opgewekt via de zonnepanelen op het dak en een windmolen die er aan vast zit.

Volledig zelfvoorzienend

De Ecocapsule is verder voorzien van een sterke batterij, die genoeg energie kan opslaan voor de momenten dat het windstil is en de zon niet schijnt. Ook kan hij regenwater en dauw opvangen en die via de waterfilter geschikt maken voor consumptie en om veilig mee te douchen. Je bent dus volledig zelfvoorzienend.

Ecocapsule

Mocht je interesse hebben in de Ecocapsule, dan kun je hem op de website van het bedrijf kopen. Wij zijn benieuwd hoe de eerste consumenten hem daadwerkelijk gaan gebruiken en hoe comfortabel het leven er in is. Check ook dit slimme apparaatje dat je energieverbruik in toom houdt.

Reageer op artikel:
De Ecocapsule laat je volledig zelfvoorzienend leven
Sluiten