Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 30 sep 2018

Met dit aquarium hoef je nooit meer je plantjes water te geven

Als je ooit wel eens hebt geprobeerd om planten in huis te halen, weet je dat het nog best lastig is om ze levend te houden. Je vergeet ze na een tijdje water te geven en voeding komt er vaak al helemaal niet van. Ook vissen houden is een behoorlijk werkje en om de zoveel tijd moet je ook weer je aquarium schoonmaken, zodat je visjes happy en levend blijven. Zowel vissen als plantjes in huis halen is al helemaal een ramp, maar met de EcoGarden wordt het opeens een fluitje van een cent. Het is namelijk een slim ecosysteem, waarbij je plantjes voor je vissen zorgen en andersom.

Aquaponics systeem

EcoGarden is een combinatie van een slimme plantenbak en een zelfreinigend aquarium. Bovenin kun je je plantjes kwijt en onderin mogen je vissen vrolijk rondzwemmen. Het systeem is gebaseerd op het aquaponics systeem, waarbij plantjes zonder aarde groeien en in plaats daarvan hun voeding krijgen via waterdieren. In dit geval komt de voeding in de vorm van de uitwerpselen van de vissen.

EcoGarden plantenbak/aquarium

Planten reinigen aquarium

Dat heb je inderdaad goed gelezen. De ontlasting van de vissen dient in de EcoGarden als organisch voedsel voor de planten en met dit voedsel krijgen ze automatisch ook meteen water. De wortels van de plantjes reinigen op hun beurt weer het water voor de vissen, waardoor het aquarium altijd schoon blijft.

Voedsel geven via de app

Het enige dat je eigenlijk zelf moet doen is ervoor zorgen dat de visjes voedsel krijgen en daarvoor kun je de bijbehorende Ecobloom app gebruiken. Maar als je geen zin hebt om daaraan te denken, is het ook mogelijk om het voederen automatisch te laten gebeuren. Daarnaast kun je de app ook gebruiken om te checken hoe het staat met je plantjes en vissen. Het systeem heeft verder ook nog een ingebouwde lamp, die ervoor zorgt dat je planten genoeg “zonlicht” krijgen. Uiteraard kun je ook het licht weer regelen via de app.

EcoGarden planten vissen

Alexa en Google Assistant

Hoewel het systeem geniaal klinkt, is het verre van nieuw en bestaan dit soort oplossingen al een tijdje. Wat wel bijzonder is aan EcoGarden is dat het systeem ook samenwerkt met Alexa en Google Assistant. Dus als je te lui bent om met de app bezig te gaan, kun je je wensen ook kenbaar maken aan je slimme assistent.

EcoGarden

Kickstarter project

EcoGarden is een Kickstarter project en voor een pledge van 257 euro kun je het handige tuintje/aquarium in huis halen. Ze hebben hun investeringsdoel al behaald en als het goed is zou je het wonderbaarlijke apparaat ergens in maart in huis moeten hebben. Mocht je toch niet zo van de vissen zijn, is er ook nog dit robotje dat ervoor zorgt dat je plantjes altijd genoeg zonlicht krijgen.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Met dit aquarium hoef je nooit meer je plantjes water te geven
Sluiten