Een eerste indruk van Facebook’s nieuwe kantoor

Facebook heeft nieuwe uitbreidingsplannen van het hoofdkantoor in Menlo Park Californië onthuld. Het huidige hoofdkantoor biedt plaats voor zo’n 2.000 werknemers. Dit wordt uitgebreid naar een ruimte die plaatst biedt voor 6.600 werknemers. Ook wordt er een nieuwe campus, de West-campus, gebouwd waar plaats is voor nog eens 2.800 werknemers.

De uitbreiding van de East-campus en de nieuwe West-campus zijn ontworpen door architect Frenk Gehry. Volgens oprichter Mark Zuckerberg moet het de perfecte ruimte worden waar duizenden mensen bij elkaar zitten om samen te werken. De taak van Frenk Gehry is tevens om het gebouw zo te ontwerpen, zodat de werknemers zich binnenin niet onderdrukt voelen. Verder komen er geen vaste werkplekken en komt er op het dak van het nieuwe kantoor een park. “Het moet geheel eco-vriendelijk zijn waardoor het lijkt alsof je van buitenaf naar een berg in de natuur kijkt”, aldus Mark Zuckerberg.

Reageer op artikel:
Een eerste indruk van Facebook’s nieuwe kantoor
Sluiten