Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 15 jan 2016

Een gesprek met de oprichters van Wild Weather; de mooiste weer-app tot nu toe

In december jongstleden ontdekten wij na lange tijd weer eens een te gekke nieuwe weer-app. Een nog mooiere ontdekking was dat Wild Weather door twee Nederlanders is ontwikkeld. Tijd om eens contact met de jonge talenten Sterre en Mark te zoeken om meer over de app te weten te komen. Check it out!

#Guys, stel je even voor

“Sterre (Studio Brun) maakt al jaren geïllustreerde kaarten en werkt voor magazines en natuurorganisaties over de hele wereld. Mark (Work by Mark) ontwerpt apps en sites voor startups en werkt altijd aan meerdere side projects.”

#Wat is Wild Weather precies?

“Wild Weather combineert handgetekende illustraties met een kloppende weersvoorspelling. Ofwel, met Wild Weather kun je de weersvoorspelling zien in een heel ander format, namelijk vormgegeven met mooie illustraties en animaties. Met wild Weather hopen we het extra leuk te maken om je weer te checken, ook op een gure winterdag.”

#Vertel eens over de jonge geschiedenis van Wild Weather

“Wild Weather is het eerste project dat wij echt samen hebben gemaakt. Na jaren creatief naast elkaar te hebben gewerkt komen onze favoriete bezigheden samen in deze weer-app. Alle illustraties zijn begonnen als potloodtekeningen op papier. Zelfs onze eerste brainstormsessies waren voornamelijk handgeschreven en getekend!”

(Een van de eerste schetsen voor Wild Weather)

#Het landschap der weer-apps is overvol. Hoe onderscheiden jullie je met Wild Weather?

“Wild Weather is net even anders omdat het een weerbeeld combineert met handgetekende illustraties. Het unieke van handgetekende illustraties geeft de app net dat ruwe randje en wat meer diepgang. Het is voor ons belangrijk om een kloppend weerbeeld te laten zien, maar ook om daarbij een passende illustratie en animatie te laten zien die fijn is om naar te kijken.”

#Waar komt de naam Wild Weather vandaan?

“We wilden een naam die origineel was en lekker klonk. Wild Weather was precies goed want het dekte de lading en is ook nog herkenbaar!”

#Wat wil je met Wild Weather bereiken?

“Met Wild Weather hopen we het extra leuk te maken om je weer te checken. Dat je je weer checkt om niet alleen te kijken of de zon schijnt, maar ook om te kijken of je tegelijkertijd wat herten kunt spotten!”

#De app kost 1,99 euro. Waarom zouden mensen dat betalen als je ook een gratis weer-app kunt downloaded?

“Deze app is voor iedereen die een keer een andere weer-app wil en het niet erg vindt om daarvoor te betalen. De app is verder geheel gratis, je kunt van alle voordelen en updates direct gebruik maken. Geen in-app purchases die je zo vaak misleiden. Voor de 1,99 euro die we vragen krijg je de volledige app, met alle illustraties en animaties, duidelijk dus.”

#Je kunt maar drie dagen vooruit kijken. Waarom beperkt tot deze informatie?

“Bij het maken en ontwerpen van Wild Weather lag de focus op het combineren van het huidige weerbeeld met illustraties, animaties en een beperkte forecast. We kozen om de informatie te gebruiken die we zelf het meest belangrijk vinden als we naar het weer kijken: gaat het regenen? Hoeveel dan? Moet ik mijn paraplu meenemen, of waait het zo hard dat ik die beter thuis laat?”

#Wie is je doelgroep?

“Onze doelgroep is iedereen die een keer een andere weer-app wil. Zien of het regent kun je vrij gemakkelijk, ook of je een paraplu mee moet nemen, maar een hert spotten terwijl je kijkt of de zon nog gaat schijnen is net even wat anders.”

#Stel, Wild Weather wordt een gigantisch succes, hoe zien jullie de toekomst tegemoet?

“De app doet het goed in de eerste weken en we hebben ontzettend veel leuke reacties ontvangen. Op het moment zijn we superdruk met de nieuwe update voor Wild Weather, waarmee we naast een uitgebreide locatie-invoering ook veel meer illustraties toevoegen. Ook komt de app beschikbaar in meerdere talen, zoals in het Chinees. En natuurlijk worden ook de Android-gebruikers niet vergeten en werken we aan een versie voor hen.

Wanneer we het samen hebben over Wild Weather verzinnen we vele leuke plannen rondom illustratie en animatiegebied, genoeg om nog lekker uit te kunnen breiden!”

Wild Weather downloaden?

Hebben de guys van Wild Weather je overtuigt om eens voor een andere weer-app te kiezen? Je kunt ‘m hier voor iOS downloaden. De Android-versie komt er dus op een later tijdstip aan.

Reageer op artikel:
Een gesprek met de oprichters van Wild Weather; de mooiste weer-app tot nu toe
Sluiten