Een kart die wordt bestuurd door een… goudvis (update)

Noem eens een huisdier waar je het minste last van hebt. Of misschien beter gezegd, wat het minste energie kost? Wij zouden een goudvis zeggen. Een lief visje die meestal in een klein aquarium rondzwemt op zoek naar eten. Daarom is het wel belangrijk dat je hem (of haar) regelmatig voer geeft. Maar verder heeft de vis niet écht een functie in je huis. En dat is niet lullig bedoeld. De guys van Studio Diip wilden hier daarom iets aan doen. De goudvis moet een nuttige rol in onze samenleving spelen. Studio Diip heeft daarom een kart ontwikkeld die niet door een mens of een robot wordt bestuurd. Maar door een goudvis. Dan hoeft de vis niet te wachten op zijn baasje die de vissenkom eens van plek verwisselt, maar kan-ie zo nu en dan een blokje om en ook eens naar de televisie kijken.

Het is niet zo dat de goudvis een gaspedaal intrapt en via een stuur de richting bepaalt, want dat kan natuurlijk niet. Er komt wel een computer bij kijken. In de kart zit een camera verwerkt die de vis in het aquarium volgt. Dit wordt doorgestuurd naar een Arduino-minicomputer die in combinatie met speciale software het rijdende aquarium de kant opstuurt waar de vis heengaat. Oh ja, de naam van deze goudvis is Little Dory. Nu is deze goudvis nogal onschuldig, maar wat als deze gevaarlijke haai een kart bemachtigt? Dat kan heftig aflopen.

 
Update:
Yes! Het is nu eindelijk ook mogelijk om je eigen ‘Fish on Wheels’ te bemachtigen. De Nederlandse guys van Studio Diip hebben het project gelanceerd op Kickstarter waar je vanaf 199 euro je eigen goudvis op wielen kan bestellen. Je hebt dan een exemplaar van de eerste lichting. Voor de tweede, iets verder ontwikkelde versie betaal je 229 euro terwijl je voor de laatste versie 249 euro betaalt. De goudvis-kart bestel je hier.

Reageer op artikel:
Een kart die wordt bestuurd door een… goudvis (update)
Sluiten