Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 16 jan 2019

‘EA schrapt langverwachte open world Star Wars-game’

Star Wars en een combinatie met een groot singleplayeravontuur lijkt maar niet te lukken. Een aantal jaar geleden werd er gewerkt aan het veelbelovende Star Wars 1313, die uiteindelijk werd geschrapt. En ook nu weer lijkt er een groot Star Wars-project vroegtijdig te sneuvelen. Eentje die al een paar jaar in ontwikkeling was, maar waarvan we nooit iets hebben gezien. Wat dat betreft weten we dus ook niet helemaal goed of we er van moeten balen.

Star Wars-game van de tekentafel

De game zou een paar jaar geleden in ontwikkeling zijn gegaan. Het begon ooit bij Visceral Games, de makers van Dead Space. Toen die studio gesloten werd, werd het stukje overgenomen door EA Vancouver en zou daar Amy Hennig de game gaan afmaken. Zij werkten eerst bij Naughty Dog aan de Uncharted-serie. Zij verliet de studio echter in juni om voor zichzelf te beginnen. Daarna was het de bedoeling dat de game wel verder zou worden ontwikkeld. Maar volgens de mensen van Kotaku zou daar nu een streep door heen zijn gezet en lijkt de kans dat we ooit nog een singleplayer-avontuur van Star Wars krijgen redelijk klein.

Star Wars Battlefront 2 patch

Enkel de Star Wars Battlefront-delen hebben de laatste jaren ons wat vertier gegeven. De laatste game, Star Wars Battlefront 2, had daarbij ook een singleplayeravontuur, maar die was nou weer niet echt om naar huis te schrijven. En dat terwijl er in het verleden toch echt genoeg boeiende Star Wars-games zijn geweest die je in je eentje kon spelen. Ik noem de fantastische RPG Star Wars: The Knights of the Old Republic als een goed voorbeeld. Maar ook zijn er in het verleden een aantal zeer aardige shooters geweest die draaide rondom de wereld van Star Wars.

Met het schrappen van dit project lijkt de kans klein dat er ooit nog iets komt. Wellicht dat Star Wars Battlefront 3, als die komt, een singleplayermodus heeft die wel echt boeiend is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘EA schrapt langverwachte open world Star Wars-game’
Sluiten