Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 1 mrt 2016

Een ode aan Van Gogh: 100 kunstenaars werken aan animatiefilm Loving Vincent

De Zonnebloemen, de Sterrennacht en Slaapkamer in Arles zijn de meest bekende werken van de wereldberoemde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. De werken van deze grote schilder uit de negentiende eeuw worden tegenwoordig bezocht en gewaardeerd door miljoenen. Zo ook door de Poolse schilder en regisseur Dorota Kobiela en filmmaker Oscarwinnaar Hugh Welchman. Zij brengen via het Kickstarter-project ‘Loving Vincent’ een ode aan deze kunstenaar.

Meer dan 56.000 olieverfschilderijen

Tijdens het leven van Vincent van Gogh werden zijn kunstwerken helaas niet zo veel gewaardeerd zoals nu. Waarschijnlijk verkocht hij in zijn hele leven slechts één kunstwerk. Pas na zijn dood kreeg de beste man erkenning en mensen over de gehele wereld komen naar het Van Gogh Museum om zijn tekeningen en schilderijen te bewonderen. Het duo dat met dit Kickstarter-project is begonnen maakt een animatiefilm die bestaat uit meer dan 56.000 olieverfschilderijen. De film is een weerspiegeling van het leven van Vincent van Gogh in zijn laatste jaren en hoe hij uiteindelijk op een tragische wijze zijn leven heeft ontnomen.

800 brieven, 100 schilders en 56.000 kunstwerken

Dit project is niet zomaar een animatie, want zoals eerder genoemd bestaat de film uit meer dan 56.000 schilderijen. Je kunt je voorstellen dat een olieverfschilderij niet binnen een dag wordt gemaakt. Daarom hebben de producenten honderd kunstenaars geselecteerd die drie weken lang speciaal worden getraind voor het creëren van de schilderijen. De komende zes maanden worden zelfs meer mensen aangenomen om de productie van ‘Loving Vincent’ te versnellen. Naast deze kunstwerken worden in de film ook 120 doeken van Vincent zelf gebruikt. Daarnaast is het verhaallijn gebaseerd op de achthonderd brieven die de kunstenaar zelf heeft geschreven.

Gaaf dat Vincent van Gogh niet in de vergetelheid raakt

De film ‘Loving Vincent’ is een waar kunstwerk op zichzelf en het beste eerbetoon dat een kunstschilder kan krijgen. Wij zijn trots dat Vincent van Gogh niet in de vergetelheid is geraakt nadat ‘ie zijn oor afsneed. Bovendien willen wij onze respect uiten voor de grote crew. Ze zijn maandenlang bezig met het in leven brengen van deze animatiefilm. Het is nog mogelijk om je eigen bijdrage te leveren aan dit project. Wij kunnen niet wachten tot de film op het witte doek verschijnt! En jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een ode aan Van Gogh: 100 kunstenaars werken aan animatiefilm Loving Vincent
Sluiten