Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jun 2018

Een oude bekende in Beyond Good and Evil 2

De eerste Beyond Good and Evil is een fijne cultgame, die vele jaren geleden op de PlayStation 2, Xbox en GameCube uitkwam. Beyond Good and Evil 2 is één van die games waar fans al heel erg lang naar uitkijken. Vorig jaar werd de game aangekondigd en was het fijn om te zien dat de game eindelijk in ontwikkeling was. Op de E3 van dit jaar hebben we een nieuwe trailer gezien en daarbij zien we een bekend personage.

Jade is terug in Beyond Good and Evil 2

Het hoofdpersonage uit het eerste deel is Jade. In Beyond Good and Evil 2 zien we haar andermaal, maar in een iets andere rol dan dat we gewend zijn. Zij laat aan het einde van de trailer haar gezicht zien.

Naast deze heerlijke cinematische trailer hebben we ook een klein beetje gameplay gezien. Daaruit werd duidelijk dat je de game in je eentje kunt spelen, maar ook samen met vrienden. Daarnaast opent de ontwikkelaar de deur voor fans om mee te werken aan de game. Via het Space Monkey Program kan de community bijdragen leveren. Denk daarbij aan streetart, muziek en vele andere dingen. Daarbij werken zij samen met Hit Record, een bedrijf van acteur Joseph Gordon-Levitt. Je kent hem waarschijnlijk van films als Inception en Looper.

Als je een fan bent van de games, dan kun je dus nu meedoen in de ontwikkeling van de game.

Beyond Good and Evil 2

Het is tof om te zien dat fans op deze manier kunnen meewerken, maar het heeft ook wel een nadeel. Dit betekent namelijk dat Beyond Good and Evil 2 voorlopig nog niet uit is. Een releasedatum werd dan ook niet gegeven. Wel werd duidelijk dat er dit najaar een BGE Fest komt dat gehouden wordt in Montpellier, Frankrijk. Daar komen fans waarschijnlijk samen om hun ideeën met elkaar uit te wisselen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze speciale gaming overzicht.

Reageer op artikel:
Een oude bekende in Beyond Good and Evil 2
Sluiten