Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 4 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Een pooltafel waarmee je altijd wint

Iedere poolamauteur heeft wel eens een lucky shot, maar moet zichzelf niet voor de gek houden en weten dat het geen makkelijke sport is. Maar gelukkig bestaat er zoiets als technologie en met het toevoegen van een beetje technologie wordt een potje pool net iets makkelijker.

Studenten aan de Universiteit van Algarve, Portugal, Luis Sousa, Ricardo Alves en J.M.F Rodrigues zijn bezig met het project PoolLiveAid waarbij zelfs de grootste poolamateur nog een bal kan potten. Door middel van een camera aan het plafond die de randen van de tafel en de positie van de bal registreert en een systeem die berekent waar en hoe je de bal moet raken is het praktisch onmogelijk om te missen. Een beamer projecteert namelijk lijnen waardoor je precies weet waar de bal terecht komt.

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om je shot te verprutsen, maar laten we eerlijk zijn, dan ben je echt slecht. Het project is nog wel in de ontwikkelfase, maar hoe nice zou het zijn als er in de toekomst een Google Glass-app zou zijn die de lijnen voor je berekent en projecteert. Check onderstaande video voor een demonstratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Een pooltafel waarmee je altijd wint
Sluiten