Een samenvatting van Google’s nieuwste snufjes

Google moest gisteren een groot Android-evenement in New York aflasten vanwege de orkaan Sandy. Daarom hebben ze hun nieuwste technische snufjes via de digitale weg, hun weblog gepresenteerd. Het gaat om de Nexus 4, Nexus 10, een nieuwe Nexus 7 en Android 4.2. Hieronder vind je een korte samenvatting van ieder product.

Nexus 4

We vertelden al eerder dat de Nexus 4 eraan zat te komen. Voor deze smartphone is Google de samenwerking aangegaan met LG. Het heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1280×768 pixels. Binnenin het toestel zit een 1.5Ghz quad-core Snapdragon S4 processor, 2GB intern geheugen en een 8MP-camera. Volgens The Verge is dit de eerste camera in een Nexus-phone die daadwerkelijk goed is. Het is mogelijk om het toestel draadloos op te laden. Dat werkt alleen met de losse Wireless Charging Orb. De Nexus 4 ligt vanaf 13 november in de winkels, alleen nog niet in Nederland. Het 8GB-model kost in de VS 299 dollar. Het 16GB-model kost 349 dollar. Als laatste is het toestel voorzien van Android 4.2, de nieuwste versie van Android. Hieronder lees je meer over Android 4.2.

Nexus 10

Google heeft ook zijn nieuwste tablet, de Nexus 10 gepresenteerd. Deze tablet is gemaakt door Samsung en heeft een beeldscherm van 10,1-inch met een resolutie van 2560 x 1600. Dit betekent een pixeldichtheid van 300 pixels per inch. Dit betekent ook dat het dus een hogere pixeldichtheid heeft dan het retinascherm van de iPad. Binnenin de tablet zit een dualcore A15-processor, 2GB aan werkgeheugen, een 5MP-camera (Full-HD) aan de achterkant en een 2MP-cam (720p) aan de voorkant. De nieuwe tablet is 8,9mm dik en weegt 603 gram. Ook is -ie voorzien van een micro-USB- en micro-HDMI-aansluiting. De accu gaat volgens Samsung zo’n 9 uur mee en ondersteunt de Nexus 10 als een van de eerste tablets NFC. Net zoals de Nexus 4 wordt -ie standaard geleverd met Android 4.2 en ligt de tablet vanaf 13 november in de winkels. Helaas nog niet in Nederland. De 16GB-versie kost 399 dollar en de 32GB-variant kost 499 dollar.

Android 4.2

Zoals we al eerder aangaven draaien de nieuwe Nexus apparaten op de nieuwste versie van Google’s OS Android. Het nieuwe besturingssysteem heeft een aantal vernieuwingen. Zo kun je op de tablets meerdere gebruikersaccounts instellen. Ook is het makkelijker als gebruiker om tussen verschillende apparaten te switchen. De nieuwe foto-app, Photo Sphere speelt een belangrijke rol in de update. Hiermee kun je 360 graden panoramafoto’s maken die makkelijk te delen zijn via Google+. Verder is Gesture Typing nieuw, een verbeterde manier van typen op touchscreens door met je vinger te vegen. Dit lijkt op Swype. Als laatste biedt Android 4.2 ook ondersteuning voor Miracast. Hierdoor is het mogelijk om draadloos te streamen naar televisies en andere schermen die Miracast ondersteunen.

Nieuwe Nexus 7

Zo speciaal is de nieuwe Nexus 7 niet. Eigenlijk is er niets veranderd alleen is de bestaande 7-inch tablet van Google nu ook verkrijgbaar in een 32GB-uitvoering. Het huidige instapmodel met 8GB verdwijnt waardoor de 16GB-variant het nieuwe instapmodel wordt. De 32GB kost 249 euro en de 16GB-variant kost 199 euro. Een stuk goedkoper dan de iPad Mini.

In onderstaande video laat Google nogmaals het gemak van de drie Nexus apparaten zien.

Reageer op artikel:
Een samenvatting van Google’s nieuwste snufjes
Sluiten