Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Een strakker uiterlijk voor macOS Big Sur: deze icon packs moet je proberen!

Apple kondigde macOS Big Sur vorige maand aan. Het besturingssysteem krijgt een nieuwe interface en geheel nieuwe iconen onderin. Echter, niet alle programma’s kunnen rekenen op nieuwe iconen, dus doe je er goed aan zelf voor consistentie te zorgen. Doe dat bijvoorbeeld met deze icon pack.

Wanneer Apple zelf nieuwe iconen uitbrengt, dan doet het bedrijf dat natuurlijk alleen voor zijn eigen apps. Wil je ook dat de andere iconen in je dock dezelfde stijl hanteren, dan moet je wachten totdat de third-party appmakers een update doorgevoerd hebben. Dat kan nog wel even duren. MacOS Big Sur is namelijk nu alleen beschikbaar in bèta en de publieke release laat nog enkele maanden op zich wachten. Maak je (straks) dus gebruik van de bèta, dan ziet je dock er mogelijk minder slick uit dan normaal gesproken het geval is. Gelukkig hebben we nog designer Stijn de Vries, die dit probleem aangepakt heeft.

Icon pack voor macOS Big Sur

De Vries heeft namelijk een icon pack ter download beschikbaar gesteld. In die pack zitten iconen voor populaire programma’s, zoals Twitter, Pages, Keynote en Visual Studio Code, maar dan geheel volgens de nieuwe stijl. De iconen volgen dus de richtlijnen van Apple. Daardoor beschikken ze over schaduweffecten en andere 3D-effecten. De Vries laat op Reddit weten dat er in de toekomst meer iconen worden toegevoegd aan de pack.

Mocht je interesse hebben in deze icon pack, dan kun je hem hier downloaden voor Big Sur. Twitteraar Bas van der Ploeg heeft eveneens iconen uitgebracht voor het besturingssysteem, voor apps als Slack, Sketch, Skype, Telegram, Tweetbot en meer. Dat pakket kun je hier downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Een strakker uiterlijk voor macOS Big Sur: deze icon packs moet je proberen!
Sluiten