Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 25 sep 2017

Kleine handen of te grote smartphone? Zo stel je het eenhandige toetsenbord in op iOS 11

Veel mensen zijn de afgelopen week overgestapt naar iOS 11. Het besturingssysteem komt met allerlei nieuwe features. Sommige maken het systeem mooier, anderen maken het systeem handiger. Een van de handigste is het eenhandige toetsenbord. Lees hier over hoe je deze functie ook op jouw telefoon kunt inschakelen.

Een handige functie van iOS 11

Als je een ‘Plus’-telefoon hebt, of je hebt gewoon kleinere handen dan heeft iOS 11 een welkome nieuwe functie voor je. In deze functie wordt je toetsenbord naar een kant van je smartphone gedrukt. Daardoor is het mogelijk om gemakkelijk met een hand te typen. Dit maakt het multitasken wat beter te doen en hierdoor kun je ook gewoon je grote smartphone houden. Via de volgende stappen stel je het eenhandige toetsenbord in:

[listicle]

Ga naar je iPhone toetsenbord in de Notitie- of Messenger-app.

[/listicle]

[listicle]

Houd je emoji-knop ingedrukt :-) (deze vind je links onderaan je toetsenbord).

[/listicle]

iOS 11

[listicle]

Selecteer het toetsenbord waar je gebruik van wilt maken

Wanneer je de emoji-knop ingedrukt houdt verschijnen er drie opties: een links-handig toetsenbord, het standaard toetsenbord en een rechts-handig toetsenbord. Selecteer het toetsenbord dat voor jou het fijnste werkt.[/listicle]

iOS 11

[listicle]

Als je terug wilt keren naar je standaard-toetsenbord, klik dan op de pijl

Je toetsenbord is nu verschoven. Wanneer je weer terug wilt naar je standaard instellingen dan klik je gewoonweg op het pijltje aan de linker- of rechterkant van je toetsenbord. [/listicle]

iOS 11

Standaard het eenhandige toetsenbord

Het is ook mogelijk om je standaardinstellingen voor het toetsenbord aan te passen in iOS 11. Wil je standaard een eenhandig toetsenbord hebben ga dan naar de instellingen van je iPhone, selecteer ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’, en kies dan de voorkeur voor je eenhandige toetsenbord.

iOS 11

Apple heeft ook rekening gehouden bij het ontwikkelen van het nieuwe besturingssysteem met het besparen van opslagruimte. Check hier de verschillende manieren om je opslagruimte zo efficient mogelijk te gebruiken. En ken je deze toffe feature van iOS 11 trouwens al?

Reageer op artikel:
Kleine handen of te grote smartphone? Zo stel je het eenhandige toetsenbord in op iOS 11
Sluiten