‘Koop eerst een hele Bitcoin voordat je aan altcoins begint’

Sinds de komst van Bitcoin is er een ware cryptocurrency explosie gebeurd en inmiddels lijkt er wel een cryptocurrency voor alles te bestaan, terwijl er nog steeds meer bij blijven komen. Litecoin is één van deze zogenaamde altcoins, welke door sommigen ook wel shitcoins worden genoemd. Veel mensen verspreiden hun crypto investeringen over verschillende digitale valuta, maar vanuit een verrassende hoek komt het advies om eerst een hele Bitcoin te bezitten voordat je begint aan altcoins.

Eerst Bitcoin daarna altcoins

Het advies komt namelijk van niemand minder dan Charlie Lee, de oprichter van Litecoin. In een tweet liet hij onlangs weten dat er 21 miljoen Bitcoins bestaan en dat dit aantal zo klein is, dat als iedere miljonair één Bitcoin zou willen hebben er niet genoeg zouden zijn. Hij vervolgt zijn bericht met het advies “dus voordat je welke andere coin dan ook gaat kopen (inclusief Litecoin), probeer eerst minstens een Bitcoin in je bezit te hebben”. Als afsluiting laat hij weten dat als je eenmaal een Bitcoin hebt, je alle shitcoins kunt kopen die je maar wilt.

Litecoin oprichter zonder Litecoins

Dit bericht zorgde uiteraard voor behoorlijk wat aandacht, vooral aangezien Lee in december vorig jaar al zijn Litecoins heeft verkocht. Het lijkt inderdaad ook wat vreemd en volgens sommigen zou er een soort conspiracy gaande kunnen zijn. Lee heeft echter een logische verklaring voor het verkopen van zijn Litecoin tokens. Hij werkt namelijk fulltime aan Litecoin en door zijn coins te verkopen probeerde hij mogelijke belangenverstrengelingen te voorkomen. Eerder kreeg hij namelijk elke keer als hij iets positiefs of negatiefs had te vertellen over de cryptocurrency als commentaar dat hij dat deed om er zelf beter van te worden.

Bitcoin Ethereum

Eerst investeren in zekere crypto

Ook lijkt het wat apart dat de man een andere cryptocurrency beter lijkt te vinden dan welke hij zelf heeft opgericht. Litecoin heeft zichzelf echter nooit neergezet als een directe concurrent van Bitcoin, maar als het zogenaamde zilver ten opzichte van Bitcoin’s goud. Als antwoord op het commentaar over zijn Bitcoin advies, komt hij met een wat gematigdere tekst. Hij geeft aan dat het hebben van andere coins riskanter is en dat Bitcoin een wat zekerdere investering is. Je zou beter eerste kunt investeren in iets dat meer zekerheid brengt. Lee voegt er als laatste nog aantoe dat hij Litecoin zeker geen shitcoin vindt.

Bitcoin staat inderdaad nog altijd aan de top van de cryptomarkt en onlangs schoot de waarde weer omhoog. Volgens Bitmex CEO Arthur Hayes heeft de cryptocurrency echter de bodem dit jaar nog niet bereikt.

CCN

Reageer op artikel:
‘Koop eerst een hele Bitcoin voordat je aan altcoins begint’
Sluiten