Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 apr 2019

Eerste afbeelding nieuwe Xbox One duikt op

De geruchten zijn er al weken, zelfs maanden: Microsoft zou gaan werken aan een speciale Xbox One die het alleen maar mogelijk maakt om games digitaal te spelen. De discdrive zou ontbreken. Als gevolg daarvan zou de spelcomputer een stuk goedkoper gaan worden dan het huidige model. Althans op papier. De eerste afbeelding is nu van de spelcomputer verschenen, maar de prijs die daarbij vermeld wordt, valt toch ietwat tegen.

De Xbox One zonder discdrive

Er is nu een eerste, erg kleine, afbeelding opgedoken van de boxshot van de spelcomputer. Daarbij wordt de spelcomputer de Xbox One S All Digital genoemd. De spelcomputer zou beschikken over een harde schijf van 1 TB en zou geleverd worden met drie games op de harde schijf. Het gaat daarbij om de titels Sea of Thieves, Forza Horizon 3 en Minecraft. Niet de meest grote of nieuwe games dus. De prijs zou waarschijnlijk 229 euro gaan worden. En dat is eigenlijk niet veel goedkoper dan hetgeen dat je nu kunt scoren.

Xbox One S All Digital

De verwachting is dat de Xbox One S All Digital nog deze week wordt onthuld. Morgen organiseert Microsoft namelijk een nieuwe aflevering van zijn Inside Xbox-show. De vorige keer werden daar een aantal onthullingen gedaan en voor deze aflevering is beloofd dat men focus gaat leggen op hetgeen dat je straks op de E3 gamebeurs van het bedrijf kunt verwachten en het Xbox Fanfest dat daarom heen wordt georganiseerd.

Na de onthulling zouden we deze maand de spelcomputer nog kunnen verwachten, of uiterlijk begin mei. Samen met de nieuwe spelcomputer zou er ook een Xbox Game Pass Ultimate komen, die Xbox Live met de huidige Game Pass combineert. Op die manier kun je altijd losgaan met mer dan honderd games die beschikbaar zijn via de Xbox Game Pass. Meer over dat gerucht vind je in dit bericht.

Reageer op artikel:
Eerste afbeelding nieuwe Xbox One duikt op
Sluiten