Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 20 aug 2019

Eerste “officiële” beelden en naam draagbare Sonos speaker gelekt

Sonos staat bekend om zijn kwaliteits audioproducten en al een tijdje wacht de wereld om een draagbare Bluetooth speaker van het bedrijf. Normaal gesproken werken de speakers namelijk niet met Bluetooth, maar kun je je muziek draadloos via wifi streamen. Zoals je wel kunt bedenken is dat niet altijd even handig en daarom werkt Sonos inderdaad ook aan een Bluetooth model. Het lijkt erop dat nu de eerste beelden van de nieuwe speaker zijn gelekt via de Duitse site WinFuture.

Sonos Move

Volgens WinFuture gaat het om officiële marketing foto’s van de nieuwe speaker en ze onthullen ook meteen de naam van het apparaat. Dat zou namelijk de Sonos Move zijn, wat uiteraard erg toepasselijk is. Op de foto’s is de Bluetooth speaker van de voor en achterkant te bekijken. Daarnaast is ook te zien hoe het ding uit een basisstation gehaald wordt (of juist erin geplaatst wordt). Het ziet ernaar uit dat de speaker zowel in het basisstation opgeladen kan worden als met een losse USB-C kabel. Benieuwd naar de foto’s, check dan zeker even de bron!

Wifi en Bluetooth modus

De bedoeling is dat de speaker zich als een normale Sonos speaker gedraagt wanneer hij in de wifi-modus is. Dat betekent dat je hem in de Sonos app kunt zien. Als extraatje zou je in de app echter ook kunnen bekijken hoe het met de batterij van het apparaat staat. In de Bluetooth-modus zou de speaker zich aan de andere kant gedragen als iedere andere Bluetooth speaker en kun je dus ook verbinding maken zonder wifi.

Eerste speaker met Auto Trueplay

Verder zou de Sonos Move iets groter zijn dan de Sonos One en commando’s ondersteunen voor Alexa en Google Assistant. Ook zou het apparaat Apple’s AirPlay 2 ondersteunen en de eerste Sonos speaker zijn met Auto Trueplay ondersteuning. Hierbij worden de ingebouwde microfoons automatisch ingezet om de audio output te  finetunen. Natuurlijk zijn er verder nog onduidelijkheden, maar als het goed is wordt binnenkort alles over de speaker onthuld. Sonos houdt op 26 augustus namelijk een persevenement en de kans is groot dat de Sonos Move dan ook meteen onthuld wordt.

Inmiddels is Sonos zoals we weten ook met IKEA aan de slag gegaan en mochten we eerder dit jaar kennismaken met de SYMFONISK collectie. Vraag je je af hoe goed de speakers nu precies zijn? We namen de proef op de som.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Eerste “officiële” beelden en naam draagbare Sonos speaker gelekt
Sluiten