Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 augustus 2020

Nog meer bruut knallen in eerste DOOM Eternal-uitbreiding

Eind maart, toen we eigenlijk net vol in de coronacrisis zaten kregen we twee fijne games. De titel die het daarbij het beste heeft gedaan, is zonder twijfel Animal Crossing: New Horizons. Maar wie meer actie wilt, zat goed met Doom Eternal.

Doom Eternal is meer dan een simpele shooter. Je zou de game een beetje kunnen zien als een tactische game, omdat je telkens goed na moet denken wat voor soort finishing moves je gebruikt om een vijand af te maken en zo bonussen te krijgen. En dit jaar komt er nieuwe content voor.

Meer knallen met Doom Eternal – The Ancient Gods, Part One

De uitbreiding voor Doom Enternal heet The Ancient Gods, Part One. Dat suggereert uiteraard dat er ook een tweede gedeelte van gaat komen en die kans lijkt erg groot te zijn. De uitbreiding is namelijk onderdeel van de Year One pass, die je los kunt kopen, maar ook onderdeel was van de Deluxe Edition van de game. De uitbreiding werd afgelopen weekend onthuld (warmte zorgt er voor dat we wat achterlopen) tijdens de digitale Quakecon. Helaas is de onthulling van de uitbreiding slechts een teaser, die je hieronder kunt bekijken.

Het enige wat we weten is dat je in Doom Eternal – The Ancient Gods, Part One het gevecht op aarde redelijk achter je hebt gelaten. Daar zijn de verschillende demonen nu wel verslagen. Maar er zijn diverse andere plekken waar het anders is. Je reist af naar een nieuw universum waar bekende en nieuwe vijand-soorten hun opwachting maken om het jou eens flink lastig te maken. De uitbreiding moet eind deze maand goed worden onthuld tijdens de digitale Gamescom. Kortom, er gebeurt momenteel veel digitaal.

Meer is beter

Het is wel fijn dat we nu weten dat er nieuwe content aankomt voor Doom Eternal. Zoals gezegd is het een shooter die echt wat meer diepgang brengt dan dat je in eerste instantie zou denken. Heb je de game nog niet? Dan scoor je hem hier voor 34 euro. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Nog meer bruut knallen in eerste DOOM Eternal-uitbreiding
Sluiten