Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 feb 2019

Netflix onthult alle details eerste Nederlandse Original

Netflix heeft een flink assortiment films en series uit eigen schuur. De streamingdienst maakt flink wat Original content, waardoor het zichzelf weet te onderscheiden. Echter zijn alle Originals tot nu toe producties uit het buitenland, maar daar komt nu verandering in. De opnames van de eerste Nederlandse Netflix Original zijn van start en de producent maakt alle details bekend. Maak kennis met Ares. 

Eerste Nederlandse Netflix Original in productie

In de afgelopen jaren heeft Netflix flink wat Originals geproduceerd en gelanceerd. Veel van deze content, zoals La Casa de Papel en House of Cards, wist internationaal gezien keihard te scoren. Echter kwamen deze films en series tot op heden alleen nog maar uit in het buitenland. De serie Ares moet daar, als eerste Nederlandse Netflix Original serie, verandering in gaan brengen. De opnames zijn van start gegaan en de streamingdienst maakt alle details rondom de serie bekend.

In een persbericht laat Netflix weten dat de opnames van Ares van start zijn gegaan in Amsterdam. Hiermee is de eerst Nederlandse Original officieel een feit. Het betreft een psychologische horror-serie, waarvan het eerste seizoen uit acht afleveringen bestaat. We volgen Rosa en Jacob, twee beste vrienden, die een uitnodiging krijgen voor een geheim studentengenootschap. Door zich daarbij aan te sluiten, komen ze in een wereld vol met rijkdom en macht terecht. Maar dat genootschap uit Amsterdam is op een ietwat vreemde plek gebouwd. Het staat namelijk op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden, waardoor er een verschrikkelijke prijs betaald moet worden om bij de elite te horen.

Netflix verslaving

Het Nederlandse productiebedrijf Pupkin is verantwoordelijk voor de film, waardoor Piet Kuijpers, Iris Otten en Sander van Meurs de productie in handen hebben. De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanches en Michiel ten Horn. De cast van Ares bestaat onder andere uit Jade Olieberg (Hoe overleef ik mezelf?), Tobias Kersloot (Kappen), Lisa Smit (De Griezelbus) en Robin Boissevain (Spijt!).

De opnames zijn dus begonnen, maar wanneer de serie te zien is op Netflix lijkt nog onbekend te zijn.

Reageer op artikel:
Netflix onthult alle details eerste Nederlandse Original
Sluiten