Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 nov 2018

Eerste reviews MacBook Air 2018: significante upgrade of tussenstap?

Prestaties zijn voldoende

De prestaties zijn een onderdeel waar veel mensen nieuwsgierig naar waren. De MacBook Air 2018 heeft een dual-core Intel Core i5 van de 8ste generatie. De processor is echter van het Y-type, dat bekend staat als zuinig. De i5 is ook de enige keuze, je kunt niet langer voor een Core i7 kiezen.

Verwacht niet dat dit een MacBook Pro is, waarschuwt The Verge. “Deze nieuwe MacBook Air is sneller dan de oude Air, maar minder snel dan je na drie jaar mag verwachten”, zegt Dieter Bohn. John Gruber heeft de prestaties met Geekbench gemeten. Het is natuurlijk een beetje appels met peren vergelijken, maar de iPhone XS en iPad Pro 2018 zijn met hun Apple A12-chip sneller dan deze MacBook Air 2018.

MacBook Air 2018

De MacBook Air zal vanzelfsprekend verschillende applicaties tegelijkertijd kunnen draaien en is voor de meeste mensen krachtig genoeg. “De Air kan alles wat ik nodig heb in mijn dagelijkse workflow aan”, zegt Dieter Bohn. Hij benadrukt echter ook: “Ik wil heel duidelijk zijn dat mijn workflow de processor niet tot het uiterste drijft. Ik adviseer een MacBook Pro voor zwaar grafisch werk of videobewerking”.

TechCrunch zegt niets anders. De nieuwe MacBook Air is een machine die voldoende is voor de gewone gebruiker. Meer veeleisende gebruikers, die veel tijd doorbrengen in videotoepassingen of zelfs games, zullen de Pro-modellen moeten aanschaffen. Gruber was zeer tevreden met de prestaties van zijn Air. De laptop heeft slechts 8 GB RAM, maar door de snelle SSD merk je eigenlijk niets van swappen (hardeschijfruimte gebruiken als werkgeheugen als het RAM op is). Hij twijfelt daarom om een upgrade naar 16 GB RAM aan te bevelen.

MacBook Air 2018 zijkant
Reageer op artikel:
Eerste reviews MacBook Air 2018: significante upgrade of tussenstap?
Sluiten