Eerste S20 Ultra-update is een feit: Dit is er verbeterd

Samsung heeft de eerste update voor de Samsung Galaxy S20 Ultra uitgerold. De update biedt verbeteringen voor de camera’s van het vlaggenschip. De tweede update is ook al toegevoegd en staat gepland voor maart. Die update zal zich gaan toeleggen op de beveiliging van het toestel.

Het toestel komt in Nederland uit op 13 maart. Al op 11 februari is de hoogwaardige telefoon gepresenteerd, samen met de S20 en S20 Plus. De update is nu alleen beschikbaar voor Zuid-Koreaanse gebruikers van de S20 Ultra. Toch wordt verwacht dat binnen een paar dagen de update naar de rest van de wereld komt en naar de andere S20 toestellen.

Nog scherpere foto’s met de S20 Ultra

TizenHelp meldt daarnaast dat de update meer dan 400MB groot is. Met de update wordt vooral de autofocus onder handen genomen. De automatische focus zorgt ervoor dat je camera automatisch scherp stelt bij het maken van een foto. Dat zorgt ervoor dat je foto’s er detailrijk uitzien. Ook de flitser is aangepakt om de resultaten daarmee te verbeteren.

De Galaxy S20 Ultra is het meest indrukwekkende toestel van de S20 serie. Naast de enorme batterij van 5000mAh en 5G-ondersteuning kan de camera tot 100 keer inzoomen. Ook heeft de telefoon een hoge refresh rate van 120Hz.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

Indrukwekkend specificaties alom

De andere S20 toestellen hebben ook indrukwekkende specificaties. Zowel de S20 als de S20 Plus beschikken over een amoled-scherm met hoge resolutie. De S20 is al vanaf 900 euro verkrijgbaar.

Toch zijn de drie toestellen niet de meest revolutionaire van Samsung. Eerder deze maand kwam namelijk de Samsung Galaxy Z Flip uit. Deze telefoon is inklapbaar door het vouwbare scherm. Met een prijskaartje van 1500 euro is de telefoon goedkoper dan de duurste versie van de S20 Ultra. De Galaxy Z Flip is afgezien van het scherm wel minder indrukwekkend in specificaties ten opzichte van de S20 toestellen.

Reageer op artikel:
Eerste S20 Ultra-update is een feit: Dit is er verbeterd
Sluiten