Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 15 oktober 2018

Eerste voorproefje op OnePlus 7: innovatieve Oppo R19 gelekt

Het is geen groot geheim dat de toestellen van OnePlus gebaseerd zijn op modellen van Oppo. Vivo, OnePlus en Oppo vallen alle drie onder hetzelfde Chinese moederbedrijf. Daardoor geven de smartphones van Oppo een effectief voorproefje op de toekomst van OnePlus. De Oppo R19 is nu gelekt. Oftewel: maak kennis met de OnePlus 7.

Oppo R19: eerste voorproefje op OnePlus 6T?

De Oppo R19 is opgedoken op Weibo, een Chinees sociaal netwerk. Het gaat om een vrij duidelijke render, gedeeld door IceUniverse. Dat is allesbehalve een kleine naam in de smartphonewereld. De leaker heeft al talloze keren onaangekondigde smartphones gelekt, vooral van Samsung.

Dit keer is Oppo dus de klos, en daarmee ook OnePlus. We zien een Android smartphone met zeer dunne schermranden. Normaliter resulteert dat in een notch, zoals ook op de OnePlus 6 het geval is. Die notch wordt verkleind op de OnePlus 6T.

OnePlus 7 Oppo R19

De volgende stap? Die laat de Oppo R19 zien. In plaats van een standaard notch, heeft deze smartphone een kleine uitsparing bovenin het scherm. Een uitsparing die gewoon omgeven wordt door scherm. Oftewel, het resultaat is een subtiel zwart stipje.

Het is al jaren duidelijk dat dit de oplossing is waar de markt naartoe werkt. Maar ja, dan moet het technisch wel mogelijk zijn. Deze nieuwe teaser lijkt erop te wijzen dat het in 2019 dan eindelijk zover is.

Verder heeft de Oppo R19 een vingerafdrukscanner in het scherm, net zoals de OnePlus 6T. Aan de achterkant zit een dubbele camera. De gehele achterkant heeft een gradient, zoals je tegenwoordig gewend bent van Huawei.

De OnePlus 6T was gebaseerd op de Oppo R17 en Oppo R17 Pro, dus de kans is groot dat je hier naar de basis van de OnePlus 7 aan het kijken bent. Neem dit nieuws echter voorlopig met een korrel zout, ondanks de betrouwbare bron.

Wie weet kiest OnePlus in 2019 een andere route. Check in de tussentijd alles wat we al weten over de OnePlus 6T!

IceUniverse

Reageer op artikel:
Eerste voorproefje op OnePlus 7: innovatieve Oppo R19 gelekt
Sluiten