Daniel Koster
Daniel Koster 9 nov 2016

Het effect van 10 jaar smartphonegebruik op lichaam en geest

Wanneer je het over de effecten van technologie hebt, dan heb je het vaak over de negatieve effecten. Neem de smartphone. Die zou tot een misvormde pink en slaaptekort leiden. Maar wat kunnen we concluderen na het smartphonegebruik van tien jaar?

Gebalanceerd met je smartphone omgaan

Wat we na 10 jaar smartphonegebruik kunnen concluderen

Het is niet voor niets dat er voor tien jaar is gekozen. In 2007 kwam de eerste iPhone uit en dit was het startschot voor een smartphonerevolutie. Met merken als BlackBerry en Android-fabrikanten is het aantal smartphones ontzettend snel toegenomen.

Dus, wat kunnen we van de afgelopen tien jaar smartphonen leren? Nou ja, er zijn wat negatieve effecten aan het gebruik van de smartphone toe te wijzen. Eigenlijk is de conclusie dat het bij lange na niet enkel rozengeur en maneschijn is:

Elk voordeel heeft zo zijn nadelen..

Ach, wij weten dat er genoeg voordelen aan de smartphone zitten. Wat dacht je van het bellen van het alarmnummer als er iets aan de hand is? Of het maken en bewerken van foto’s met je telefoon of inchecken bij het openbaar vervoer? Elk voordeel heeft zo zijn nadeel, hè..

En natuurlijk is het ook zo dat je er iets aan kunt doen. Leg je telefoon ‘s avonds weg, let op je houding als je je smartphone gebruikt en ga zo maar door. Het is nog lang niet te laat!

Reageer op artikel:
Het effect van 10 jaar smartphonegebruik op lichaam en geest
Sluiten